Dünya'da Açlık İle Savaşan Ülkeler 2022 | Avrupa Yardım Vakfı
dünyada açlık ile savaşan ülkeler 2022

Dünyada Açlıkla Savaşan Ülkeler 2022

Resmi kurumlar tarafından her yıl yapılan araştırmalara göre dünyada açlıkla savaşan ülkeler giderek artıyor. Bu ülkelerdeki yetersiz beslenme sorunu nedeniyle ölümlerin sayısı da aynı oranda artış göstermekte. Maliyetlerin yüksek, alım gücününse düşük olması, farklı ülkelerde yaşayan milyarlarca insanın sağlıklı öğünlere ve temiz suya ulaşmasını engelliyor. Dünyada açlık çeken ülkeler 2022 istatistiğinde ilk sırada yine Afrika var. Afrika ve Asya ülkeleri, dünyada en çok açlıkla savaşan ülkeler olarak biliniyor. Açlık ve yoksulluk iki kıtanın temel sorunu olmasına rağmen bazı ülkeler için durum gerçekten ciddi ve uzmanlar ilerleyen dönemler için uyarıda bulunuyor. Yemen, Güney Sudan, Venezuela ve Kongo, son istatistiklere göre en çok açlıkla savaşan ülkeler olarak açıklandı.

Dünyada Açlık Çeken Ülkeler

Coğrafi koşulların dünyanın tüm bölgelerinde dağılımı eşit değil. Bununlar birlikte iklim ve coğrafi koşullar, ülkelerin geçim potansiyelinin belirlenmesinde önemli bir kriter. Ülkemiz, dört mevsimin yaşandığı nadir ülkelerden biri olduğu için gerçekten çok şanslıyız. Maalesef herkes bizim kadar şanslı değil. Coğrafi konum, iklim koşulları, savaş, iç çatışma ve tarım alanları ile doğal zenginliklerin kullanılamaması gibi sebeplerden dolayı açlıkla mücadele eden ülkeler de çok. İstatistikler, Çad, Zambiya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Sierre Loni, Doğu Timor, Nijer, Yemen, Afganistan, Haiti ve Madagaskar için uyarı veriyor. Görüldüğü üzere dünyada açlık çeken ülkeler, genelde Afrika ülkeleri.

Dünyada Birçok Ülke Açlıkla Savaşıyor

Dünyada açlıkla savaşan ülkeler 2022 sonuçlarına bakıldığında, Asya ve Afrika ülkelerinde açlığın artık kronik bir sorun haline geldiğini görüyoruz. Özellikle Afrika’da, yaşanan geçim sıkıntısına ek bir de su sıkıntısı var. Bölgede bir türlü düzelmeyen siyasi iktidar sorunu, yaşanan açlığın en önemli nedeni olarak görülüyor. Afrika ülkelerinin neredeyse tamamına yakını açlık sorunuyla zorlu bir mücadele veriyor.

Dünyada Açlıkla Savaşan Ülkelere Yardım

Dünya genelinde başta Afrika ülkeleri olmak üzere açlıkla boğuşan ya da açlık riskiyle karşı karşıya kalan ülkeler var. Aslında bu ülkelerin çoğu petrol ve gaz gibi doğal yeraltı kaynakları açısından zengin. Tarım yapılabilecek alanları da fazlasıyla mevcut. Ancak ülkelerdeki otorite boşluğu ve maddi imkanların yetersiz oluşu sebebiyle sahip olunan zenginlikler değerlendirilemiyor. Bu ülkelerde açlık sorunu yıllardır bir türlü giderilemedi. Bu da, dünyada açlıkla savaşan ülkelere yardım fikrinin doğmasını sağladı. Açlık çeken ülkelere yardım görevini genelde güvenilir yardım kuruluşları üstleniyor.

Şimdiye kadar dünyanın birçok ülkesinde birbirinden farklı yardım projeleri gerçekleştirildi. Vakfımız da dünyanın dört bir tarafına yardım ulaştıran güvenilir derneklerden biri. Yardım yapmak isteyenlerle yardıma ihtiyacı olanları buluşturan vakfımıza yapılan yardımlar, dünya genelinde açlıkla gerçekten savaşan ülkelere ulaştırılıyor. Her ülkede yaşanan sefaletin boyutuna göre yapılan araştırmalar neticesinde eksiklikler tarafımızca belirleniyor ve ihtiyaçlara göre yardım sağlanıyor.