BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Kurban Projesi

Kurbanlık Bağışı

Kurban bağışı, vakfımız için yalnızca bir hayır hasenat projesi değil aynı zamanda dinimizin gereklerinden birini yerine getirirken farklı hayatlara dokunmanın yoludur. Yüce Rabbimizin kurban ibadeti için en açık buyruklarından biri: “Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes.” (Kevser 108/2) ayetidir. Öyleyse kurban kesmek ve kurbanlık bağış yapmak ile bizler Rabbimize kulluk etmiş oluruz. Bu sebeple kurban, Avrupa Yardım Vakfı olarak el üstünde tuttuğumuz, bambaşka bir hassasiyetle yaklaştığımız projelerimiz arasındadır.

Yardımlaşmanın ve paylaşmanın bir simgesi olan kurbanın fazileti, Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde ifade edilmektedir: “Onların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır. Fakat O’na sizin takvanız ulaşır.” (Hacc, 37). Kutsal kitabımızda yer alan, dinimizce de oldukça büyük bir önem atfedilen kurban ve kurban bağışları; takvanın ve samimiyetin, yardımlaşma ve paylaşmanın, birlik ve beraberliğin, günahlardan arınmanın ibadetidir. Kurban kavuşmaktır. Kurban Allah’a yakınlaşmaktır. Kurban kucaklaşmaktır.

Kurban tarih boyunca hem bireysel, hem de toplumsal arınmanın adı olmuştur. Kurban, insanın her şeyden arınıp Rabb'ine kavuşmasıdır. Müslümanlar olarak tek bedenin farklı uzuvları olduğumuzu göstermenin en güzel yolu, bayramın sevincini beraber yaşamamız ve yardımlaşmamızdır. Yüce Rabbimiz kurban ibadetini ve Kurban Bayramı’nı bizlere bir takva kapısı olarak hediye eylemiştir.

Kur’an’ı Kerim’de de ifade edildiği üzere, kesilen kurbanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır, Allah’a ulaşan sadece bizlerin takvalarıdır. Bu takvanın da bir gereği, aslında Kurban yardımı ile ibadetteki samimiyetimizi ortaya koymaktır. Mümin kardeşlerimiz ile yardımlaşma ruhunu canlı tutmaktır. Dünya’nın çeşitli bölgelerindeki kardeşlerimizle Kurban Bayramı sevincini birlikte yaşamaktır. Onların ellerinden tutmak, onlara yardım etmek, onların gözlerindeki umut ışığı olmaktır. Kurban ile yardıma muhtaç olan insanların evlerine yılda bir defa da olsa et girmesi bir ikramdır. Bu ikram, bizlerin yerine getirmekle mükellef olduğu Kurban ibadetini de samimiyetle tamamlamamızın bir gereğidir.

Kurban Yardımı Projemiz

Avrupa Yardım Vakfı olarak Kurban projesi kapsamında kurban yardımı yapmak istiyorumdiyen tüm yardımseverlerle, ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmayı ve kurban sevincini beraberce yaşamayı hedefliyoruz. Dünya’nın çeşitli yerlerindeki yardıma muhtaç kardeşlerimize, sizlerin yaptığı yardımlarla kesilen kurbanları ulaştırıyoruz.

Öncelikle kurbanlarınızı vekâlet yoluyla alıyor, kurbanın kesilmesini istediğiniz ülkede sizin adınıza vekâlet vererek kurbanınızı kesiyoruz. Kurban kesim işlemlerini, bayram namazından başlayarak bayramın üçüncü gününe kadar devam ettirip, kesimi tamamlanan her kurbanın dağıtımını, kurban yardımı projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Kurban yardımı hususunda güvenilirlik ve şeffaflığı sağlamak adına, kurban bağışı yaparak kesilmesine vesile olduğunuz kurbanlarınızın ne durumda olduğuna dair olmak üzere kesim ve dağıtım işlemleri hakkında tarafınızı, Kurban Bayramı içerisinde kurbanınızın kesildiğine dair bilgilendirme metni vasıtasıyla E-mail, WhatsApp ve SMS yolu ile bilgilendiriyoruz.

Kurban denince akla ilk olarak İbrahim (a.s.m) hadisesi ile bilinen Kurban Bayramı gelir. Bizler de özel durumlar olmadığı sürece yıl içerisinde kurban kesmek için genellikle Kurban Bayramı’nı tercih ediyoruz. Halbuki dinimizde kurban ibadetinin gerçekleştirilebileceği özel zamanlar da mevcut. Avrupa Yardım Vakfı olarak yalnızca Kurban Bayramı içerisinde yaptığınız bağışları değil, farz hükmünde olmayan nafile kurban bağışı da kabul ediyor ve emanetlerinizle kesilen kurbanları tüm dünyada ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Kurban dönemi dışında kesilen nafile kurbanlarda görsel raporlama yapılmaktadır. Bununla birlikte Kurban döneminde kesilen kurbanlarda ise yalnızca kurbanın kesildiğine dair SMS, WhatsApp veya E-mail bilgilendirilmesi yapılmaktadır.

Genellikle sünnet ve vacip gibi hükümleri olan ve farklı sebeplerle kesilen nafile kurban ibadetleri hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

Udhiyye Kurbanı

Bir nafile ibadet olmasa da Udhiyye Kurbanı’nı diğerlerinden ayırt etmek gerekir. Udhiyye Kurbanı, Hanefi mezhebince “vacip” ve Şâfilerce “sünnet” olan ve Kurban Bayramı’nda kurban kesilerek yapılan ibadete denir.

Yüce Rabbimiz yine Hac Suresi’nin 22-36. Ayetlerinde: “Şu hâlde onlar, ayakları üzerine dururken üzerlerine Allah’ın ismini anınız (ve kurban ediniz). Yan üstü düştüklerinde ise, artık (canı çıktığında) onlardan hem kendiniz yiyin hem de ihtiyacını gizleyen/gizlemeyen fakirlere yedirin. İşte bu hayvanları biz, şükredesiniz diye sizin istifadenize verdik.” Buyurmuştur.

Dolayısıyla Udhiyye kurbanı kesen yiyebilir mi? sorusuna elbette yiyebilir, cevabını verebiliriz. Nitekim, Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir gün kurban kestirdiğinde eşi Aişe’ye kurban etini dağıtıp dağıtmadığını sormuş; hepsinin dağıtılıp evde yalnızca bir but kaldığını öğrenince: “Desene o bir but dışındaki tüm parçalar bizim oldu.” yanıtını vermiştir.

Çeşitli ayet ve hadislerde geçen kesilen kurbanın etini yoksullarla ve aile efradı ile paylaşmaya yönelik teşvikler, günümüzde Müslümanlar arasında kurban etinin büyük bir kısmının dağıtılması kültürünü oluşturmuştur.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Avrupa Yardım Vakfı olarak vacip olan ve Kurban Bayramı’nda kesilerek dağıtılmasını istediğiniz Udhiyye kurbanlıklarınızı vekaletiniz ve bağışlarınız ile satın alıyor ve yurtdışı kurbanlık bağış olarak ayırıyoruz. Kurbanlıklarınız önceden seçtiğiniz ülkede ve zamanda İslami usullere uygun olarak kesiliyor ve bölgenin yoksul halkına dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Adak Kurbanı

Adak kurbanı, aslen dinimizde gerçekleştirilmesi sünnet veya farz olmayan bir ibadettir. Adak kurbanı bağışlama, bir kimsenin bir dileğine veya emeline kavuşmanın karşılığında Allah yolunda kurban keseceğine söz vermesi demektir. Her ne kadar bu ibadetin dinen gerçekleştirilmesi gerekli hususlar arasında olmadığını söylesek de niyet alındıktan sonra kişi emeline ulaşmışsa kurbanın kesilmesi vacip olur.

Adak kurbanı ile ilgili en çok merak edilen hususlardan biri Adak kurbanı kimler yiyemez? sorusudur. Adaklık kurban, dinimizce kesen kişinin etinden faydalanamadığı kurban türüdür. Zira kesen tarafından Allah (c.c)’a adanmıştır. Aynı şekilde adağı olan kişinin anne, baba, evlat, nine, dedesi gibi aile efradı da adaklık kurbanın etinden yiyemez. Adak yalnızca yoksullara dağıtılır.

Avrupa Yardım Vakfı olarak, her sene yüzlerce adak kurban bağışı vekaleti alarak kıymetli bağışçılarımızın adına mazlum coğrafyalarda kesimini ve dağıtımını gerçekleştirmekteyiz. Kurban Bayramı döneminde kesilen vacip kurbanları dışında, adak kurbanlarınızı yıl boyunca kabul ediyoruz.

Adak kurbanı fiyatları her yıl kurban kesimi gerçekleştirdiğimiz ülkelerdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarına göre değişse de vakfımız bağışçılarına destek olmak ve hayra teşvik etmek amacıyla sabit fiyat uygulamaktadır. Vakfımızın güncel adaklık kurban fiyatları 100 Euro’dur.

Akika Kurbanı

Akika kurbanı, bir şükür kurbanı olarak sayılabilir. Dinimizde yeni ve sağlıklı bir bebeği olanların Allah (c.c)’a şükür amaçlı kestirdiği kurbana Akika denir. Akika kurbanı kesmek farz veya vacip değildir ancak Efendimiz (s.a.v)’den aktarılan bir sünnettir.

Ebû Dâvud’tan aktarıldığına göre Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Akika kurbanı için şöyle buyurmuştur: “Her çocuk (doğumunun) yedinci gününde kendisi için kesilecek akîka kurbanı karşılığında bir rehine gibidir. Akîka kurbanı kesildikten sonra çocuğun başı tıraş edilir ve ona isim verilir.”

İslam dininde bu kurban çocuk ergenliğe girene değin kesilebilse de imkanı olan Müslümanlar yukarıdaki Hadis-i Şerif’e binaen doğumun ilk haftasında Akika kestirmektedir. Akika ile ilgili en çok merak edilen hususlar ise Akika kurbanı yenir mi?” “Akika kurbanı bağış yapılır mı?veyaAkika kurbanı bağış olur mu? şeklindedir.

Akika kurbanı, Adak kurbanın aksine kesen kişi ve ailesi tarafından tüketilebilir. Ancak elbette dağıtılması ve bağışlanması da oldukça faziletlidir. Akika kurban bağışı, Kurban Bayramı zamanında vacip kurban yerine kesilemez ancak Akika kurbanı olarak bağışlanabilir. Avrupa Yardım Vakfı olarak Afrika ve Asya gibi mazlum coğrafyalarda Akika kurbanınızı vekaleten kesmekte ve bebeğinizin adı ile duasını yapmaktayız. Vakfımızın güncel Akika kurbanı fiyatları 100 Euro’dur.

Şükür Kurbanı

Şükür kurbanı, dinimizde herhangi bir nimete, sevince, başarıya veya emele ulaşmaya şükretmek amacı ile kesilen kurbandır. Şükür kurbanının hükmü de farz, vacip veya sünnet değildir ancak şükür namazı gibi kişiye bağlıdır. Nitekim kişi emeline ulaşacağını bilmeden “Şu emelime ulaşırsam şükür kurbanı keseceğim” şeklinde niyet almışsa bu artık Adaklık kurban olur ve yerine getirilmesi vaciptir.

Şükür kurbanı yenir mi? sorusuna yanıt arayan bağışçılarımız için şükür kurbanının etinden aile efradının ve kesen kişinin faydalanabileceğini söyleyebiliriz. Şükür kurbanı bağış yapmak isteyen gönüldaşlarımız için vakfımızın Şükür kurbanı fiyatları 100 Euro’dur.

Heyd Kurbanı ve Kefaret Kurbanı

Vakfımızın dünyanın dört bir yanında kesimini gerçekleştirdiği vacip ve sünnet kurban ibadetlerinin yanı sıra, Hac ve Umre ibadetini bir arada yapanların Kabe-i Şerif için kestirdiği Heyd kurbanı da vardır. Bunun yanında Hac ibadeti sırasında Hacc’ın şartlarını yerine getirmeyen kişilerin yükümlü olduğu kurban, Kefaret Kurbanı’dır.

Allah’a bir kurban adayarak Adak Kurbanı kestirmek, Allah’a şükranlarınızı sunmak için Şükür Kurbanı kestirmek, yeni doğan çocuğunuz için Akika Kurbanı kestirmek istemeniz halinde de Avrupa Yardım Vakfı olarak sizlerin yanında oluyor ve tarafımıza yapacağınız müracaatları kabul ediyoruz.

Ağırlıklı olarak Afrika ve Asya kıtalarında kestirdiğimiz Adak, Akika ve Şükran kurbanlarının birer adet olmak üzere ücreti yukarıda da belirttiğimiz gibi 100 Euro’dur. İsteğiniz doğrultusunda kurban bağışı yapmak istiyorum” “adak, akika, şükür kurbanı kestirmek istiyorum şeklindeki talebinizi vakfımıza “Bağış Formu” üzerinden iletmeniz halinde kurbanlarınızı kesip, Dünya’nın çeşitli bölgelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtıyoruz.

Yetimlere Bayramlık Hediye

Avrupa Yardım Vakfı olarak Kurban Bayramı süresince kurban kesimlerini devam ettirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın yanı sıra, yetimlere bayramlık hediye vermek de Kurban yardımı projesi kapsamında icra ettiğimiz faaliyetlerimiz arasında yer almaktadır. Yetimlere Kurban Bayramı hediyesi olarak elbise ve ayakkabı veriyor, onları gezdirip eğlendirerek mutluluklarına ortak oluyoruz. Yetimlere bayram hediyesi yardımı sadece 20 Euro’dur. Bayramlarda yetimleri sevindirmek isteyen sizlerin de bu sevince ortak ve destek olması için tüm gayretin gösterilmesi, Avrupa Yardım Vakfı olarak bizlerin vazifesidir.

Kurban Bağışı Nerelere Yapılır?

Kurban Bayramı gelip çattığında kıymetli bağışçılarımız veya bağışçı adaylarımız tarafından en çok sorulan sorular: Kurban bağışı nasıl yapılır? ve Kurban bağışı nerelere yapılır? şeklindedir. Kurbanlık bağışı, günümüzde özellikle kurban yurtdışı ülkelerde veya bağışçının bizzat bulunamayacağı bir bölgede kesilecekse kesimi gerçekleştirecek olan aracı kuruma vekalet verilerek yapılır. Kurban Bayramı’nda ya da özel nedenlerle kurban kestirmek isteyenler için bağış kabul eden pek çok vakıf ve dernek bulunmaktadır.

Vakfımız da kurulduğu günden bu yana vacip veya nafile kurbanları kabul eden ve yüzlerce mazlum coğrafyada kurbanlarınızı kestirerek video görselli, raporlu bilgilendirme yapan güvenilir kurban bağışı yapılacak yerler arasındadır. Kurbanlığınızı projemizin “bağış yap” sayfası üzerinden bağışladığınızda özel notlarınızı, bağış miktarınızı ve kurban kesmek istediğiniz ülkeyi alarak sizden vekalet almaktayız.

Ardından talepte bulunduğunuz ülkedeki sağlıklı kurbanlıklardan satın alarak vekaleten kurbanınızı kestirmekte ve vakit kaybetmeden ihtiyaç sahiplerine dağıtımını gerçekleştirmekteyiz. Projemiz boyunca sizleri Whatsapp, E-posta ve telefon yolu ile bilgilendirmekte, bağışınızın ulaştığı kişilerden sizlere teşekkür mesajları, video ve fotoğraflar iletmekteyiz.

Kurban bağışı alan kurumlar 2022 yılı itibariyle tüm dünyada hızla gelişen olanaklar sayesinde sayıca oldukça artmıştır. Ancak kötü niyetli ve hayırseverleri suistimal etmek amacında olan sahte yardımseverlere karşı bağışçılarımızı uyarıyoruz. Sizlere proje süresince veya sonrasında emanetlerinizin raporunu sunmayan, isimli ve görsel destekli kanıt vadetmeyen, öncesinde gerçekleştirilmiş hiçbir başarılı yardım faaliyeti bulunmayan sahte organizasyonlara itimat etmeyiniz.

Afrika Kurban Bağış

Afrika, savaşların, sömürgenin, yağmalamanın, kıtlığın ve kuraklığın coğrafyası. Bu nedenle bağışçılarımızın kurban bağışlamayı en çok talep ettiği ülkelerden biri. Sürekli yağmalanan, üzerinden ticaret yapılan ve parsel parsel bölünen Afrika’da temiz su kaynaklarına ve sağlıklı gıdalara erişim yok denecek kadar az. Ülkede her yıl yüz binlerce çocuk, genç, yetişkin açlıktan, susuzluktan ya da bunların neden olduğu hastalıklardan yaşamını yitiriyor.

Afrika kurban bağış, kıtada yaşayan Müslüman kardeşlerimizin derdinin sürekli devası olmasa da bizler vacip veya nafile ibadetlerimizi yerine getirirken onlar da bağışlarımız ile evlatlarını bir süreliğine doyurmakta, bir gün daha açlıkla yüzleşmeye dur demekteler. Her Müslüman yardımlarını düzenli olarak sürdürdüğünde ise belki de açlıkla mücadelede bir üst seviyeye geçebilir ve kardeşlerimizi çaresizlikten kurtarabiliriz.

Afrika kurbanlık bağış 2022 fiyatları Afrika’nın her yerinde 1 adet kurban için 100 Euro’dur. Afrika’ya kurban bağışı nasıl yapılır? sorusuna yanıt arayan bağışçılarımız için websitemiz üzerinden kolay bağış yapmanın yolunu şu şekilde açıklayabiliriz: Kurban projesi içerisinden “bağış yap” butonuna tıklayın. Açılan bağış formu içerisinde “A grubu Kurban Projesini” seçin. Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra varsa özel durumları ve eklemelerinizi not bölümüne yazın. Ardından ödeme sayfasına ilerleyin.

Yemen Kurban Bağışı

Yokluğun ve sefaletin hüküm sürdüğü, iç savaşın çöküşe sürüklediği Yemen’de birkaç dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor. Yetersiz beslenme, ülkede milyonlarca insanı her geçen gün ölüme daha fazla yaklaştırıyor. Hal böyle olunca biz Müslümanlara da Rabbimizin “önce ihtiyaç sahibine sonra konu komşu ve ailemize” pay etmemizi söylediği kurbanlık etlerden Yemen kurban bağışı için pay ayırmak boynumuzun borcu oluyor.

Vakfımız, hayırseverlerin kıymetli katkıları ile her yıl Yemen’de onlarca kurbanlık kestiriyor. Siz de Yemen’e bir tas sıcak yemek, bir lokma can olmak isterseniz bağış sayfamıza ilerleyerek kurbanlığınızı Yemen için bağışlayabilirsiniz.

Filistin Kurban Bağışı

Her yıl işgalin, savaşın ve beraberinde getirdiği yoksulluğun dozunun arttığı Filistin de vakfımızın kıymetli gönüldaşları tarafından en çok kurbanlık bağışı yapılan bölgeler arasında. Filistin kurban bağışı yapmak için kurban bağış sayfamızdan “Kurban Projesi C Grubu” seçeneğini seçerek kurbanlığınızı Filistinli kardeşlerimize gönderebilirsiniz.

Kurbanlık Bağış Götürdüğümüz Diğer Ülkeler

Avrupa Yardım Vakfı olarak Kurban Projesi kapsamında bağışçılarımızın emanetleri ve vekaletleri ile aldığımız kurbanlıkları: Bangladeş’e, Arakanlı mültecilere, Somali’ye, Çad, Nijer ve Tanzanya’ya, Burkina Faso, Gambiya, Moğolistan ve Yemen’e, Bosna’ya, Kosova’ya, Suriyeli mültecilere, Filistin’e ve Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Siz de bugün veya Kurban Bayramı’nda bir haneye sıcak yemek olmak için kurban bağışla sayfası üzerinden dileğiniz ülkeye bağışta bulunabilirsiniz.

Bağışlarınız ile kesilecek olan kurbanın kesim ve dağıtımının yapılacağı bölgeyi bağış sayfamız üzerinden seçebilir ve özel notlarınızı ekleyebilirsiniz. Aklınızda herhangi bir soru işareti kalması halinde bizlere iletişim bölümünden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yurtdışı Kurban Bağışı Caiz Mi?

Özellikle Kurban Bayramı için kesilen vacip kurban ibadeti sırasında en çok merak edilen konulardan biri Yurtdışı kurban bağışı caiz mi? şeklindedir. Bizler de bağışçılarımızdan zaman zaman Afrika’ya kurban bağışı caiz mi? gibi sualler duymaktayız.

Kıymetli bağışçımız, dinimizde vekaleten kurban kesmek ve kestirmek caizdir. Dolayısıyla sizden vekalet alındığı sürece dünyanın herhangi bir bölgesinde adınıza kurban kesilmesi de fakihlerce caiz olarak kabul edilmektedir.

Avrupa Yardım Vakfı olarak bağışlanan vacip, nafile ve sünnet hükmündeki kurbanlıkları mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimiz ile paylaşmaktayız. Ancak bir kimse kurban etini gayrimüslimlere dağıtmanın caiz olup olmadığını merak ediyorsa bunun da yanıtı dinimizce açıktır. Rabbimiz (c.c) ve Efendimiz (s.a.v)’in sözlerinde kurban bağışı, “önce ihtiyaç sahiplerine, ardından konu komşu ve aile efradına” dağıtılması öğütlenen bir ibadettir. Burada kurban etinin dağıtılacağı kişilerin dininden söz edilmemiştir. Aksine gayrimüslimlere kurban etinden vermek İslam’ın hoşgörüsünü yaymak ve tebliğ etmek demektir.

Kurban Bağışı Fiyatları

Vakfımız, hayırseverlerin kurban projesine katılımı için ülkelere göre olabilecek en makul fiyatları belirlemekte ve adak bağışı, akika, şükür kurbanı veya vacip kurbanlık bağış yapmak istediğiniz ülkelere göre farklı fiyatlar sunmaktadır.

Avrupa Yardım Vakfı Kurban Projesi kapsamında:

• A Grubu Kurban Projesi ülkelerine (Bangladeş, Arakan mültecileri, Somali, Çad, Tanzanya, Burkina Faso, Gambiya, Moğolistan, Yemen, Pakistan) kurbanlık bağışlamak 100 Euro,
  • B Grubu Kurban Projesi ülkelerine (Bosna, Türkiye, Suriyeli mülteciler) kurbanlık bağışı yapmak 150 Euro,
  • C Grubu Kurban Projesi ülkelerine (Filistin) kurbanlık bağış 230 Euro’dur.

Ayrıca bağışçılarımız diledikleri takdirde 20 Euro ücretle yetimlere bayram hediyesi bağışında bulunabilmekte veya birden fazla kurban bağışlayabilmektedir. Ek olarak kurbanlık hisse satın alarak da projemize katkı sağlayabilirsiniz. Kurbanlık hisse fiyatları hakkında bilgi almak için iletişim kısmından bize ulaşabilirsiniz. Gönüllülerimiz ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerdeki partner kuruluşlarımız ile Kurban bağışı 2022 yılında da hız kesmeden devam etmektedir.

Kurban Projesine Katılım

Kurban Projesi kapsamında Dünya’nın çeşitli bölgelerinde yardıma muhtaç olan insanların eline tutmaya çalışan Avrupa Yardım Vakfı olarak düzenlediğimiz ve istikrarlı bir şekilde yürüttüğümüz Kurban Projesine katılmak için bizlere kurban projesinde yer almak istediğinizi iletmeniz, “kurban yardımı yapmak istiyorum” demeniz yeterli olacaktır. Ayrıca bu projede, online bağışlarınızla da yer alabilirsiniz.

Kurban Yardımı Projesi için bizlere [email protected] mail adresimizden veya +31 13 879 50 12 (Hollanda) / +31 6 84 22 08 14 (Hollanda) / + 49 15221550927 (Almanya) / + 32 484683373 (Belçika) telefon numaralarımızdan ulaşabilir ve talebinizle birlikte müracaat edebilirsiniz.

“Avrupa Yardım Vakfı: Hayra Açılan Kapınız”

ONLINE BAĞIŞ

Diğer Projeler