İhtiyaç Sahiplerine Yardım Etmek | Avrupa Yardım Vakfı
ihtiyaç sahiplerine yardım etmek

İhtiyaç Sahiplerine Yardım Etmek

Yeryüzünde, yaşamını rahatlıkla idame ettirebilecek insanlar kadar ne yazık ki yoksullukla boğuşan, kişisel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak durumda olanlar da var. Dünya üzerinde farklı coğrafyalarda birçok ülke, çeşitli sebeplere bağlı olarak yokluk çekiyor. İç savaşlar, doğal afetler ya da sömürge faaliyetleri, bazı ülkelerde önemli seviyeye ulaşan yoksulluğun temel sebepleri. Ancak muhtaçlık ne seviyede olursa olsun, ‘’iyilik paylaştıkça çoğalır’’ sözünde olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine yardım etmek ile ortadan kaldırılabilir.

Biz Müslümanlar, maddi imkanlarımız elverdiğince dinimizin bir gereği olarak yoksul kardeşlerimize yardım eli uzatmakla yükümlüyüz. Zaten inançlı bir insanın gönlü, kendisi bolluk içinde yaşarken farklı bir yerde insanların bir yudum suya bile muhtaç olmasına razı olmaz.

Biliyoruz ki güven ortamının derinden sarsıldığı bu günlerde yoksullukla boğuşan kardeşlerimize yardımda bulunmak isteyen birçok kişi var ancak bunu nasıl yapacağını bilmiyor. İnternet üzerinden ihtiyaç sahiplerine yardım etmek şeklinde yapılan aramalar da bunun göstergesi. Artık teknoloji ve internet var. Dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan mazlumlara ulaşmak zor değil. Özellikle güvenilir bir aracı kurum varsa, kilometrelerce ötedeki mazlumlar için bağış yapmak oldukça kolay.

İnsanlara Yardım Etmek İstiyorum

Eğer siz de, insanlara yardım etmek istiyorum diyorsanız, şeffaflık ilkeleri doğrultusunda hizmet veren bağış kurumlarını tercih edebilirsiniz. Bağış yapmak, yardım eden için çok kolay olsa da, yardımı yerine ulaştıracak olanlar için sistemli bir çalışma gerektiren büyük bir yükümlülüktür. Güvenilir yardım kurumları arasında yer alan ve farklı projeleriyle dünya genelinde yıllardır istikrarlı şekilde yardım faaliyetlerini sürdüren vakfımız, yoksul insanlara elinizi uzatmanız için size gerekli desteği sağlayacaktır.

Yüklendiği sorumluluğun fazlasıyla bilincinde olan yardım ekibimiz, insani yardım faaliyetlerinin kıymetini bilerek sistemli şekilde projelerini yürütmektedir. Doğru bir yardım organizasyonu için öncesinde yapılan araştırmalar sonucunda gerçek ihtiyaç sahiplerinin ve en acil ihtiyaç kalemlerinin belirlemesi yapılır. Yaptığınız yardım, gerçek ihtiyaç sahiplerine gereksinimleri doğrultusunda ulaştırılır. Gerçekten yardıma ihtiyacı olanları bulmak ve en çok neye ihtiyacı varsa gereksinimlerini gidermek, güvenilir bir bağış kurumu olarak bizim temel görevimizdir.

Hangi Kuruma Bağış Yapabilirim?

Hangi kuruma bağış yapabilirim sorusu, muhtaç kimselere yardımda bulunmak isteyenlerin sıkça sorduğu bir soru. Yeryüzünde yardımlaşma ve paylaşmanın önem kazanması, dünyanın tüm bölgelerinde mazlumlara yardım elinin uzanması ve herkesin iyi şartlarda yaşamını sürdürmesini temel çalışma prensibi edinen vakfımıza, yoksullara ulaştırılmak üzere bağışta bulunabilirsiniz.

Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyenler için, dil, din, mezhep ve ırk ayrımı yapmaksızın yapılan yardımları şeffaf şekilde ulaştıran vakfımız, farklı içerikteki yardım projeleriyle destek sağlamaktadır. İnsan haklarına aykırı, insanları yoksulluğa düşürecek her türlü politikaya karşı insanlığın yanında olan ve bu yönde çalışmalarını yürüten yardım vakfı olarak biz, yardımseverlerin desteğiyle dünyanın farklı bölgelerinde muhtaçlık yaşayanlara gerekli desteği sağlıyoruz.

Doğal afet, savaş ya da kıtlıkların sebep olduğu yoksulluğa çözüm için sürdürülebilir kalıcı projelerle yardım faaliyetleri yürütüyoruz. Yardıma ihtiyacı olanların sesini duyurmayı temel ilke edinen yapımızla gücümüzü, güvenilir temelli çalışma prensibimizden alıyoruz.

Yapılan yardımlar elimize ulaştığı andan itibaren yoksullara ulaştırılıncaya kadar geçen sürecin kayıt altında tutulması ve bağış sonrası bağışçılara geri dönüt ile bildirilmesi, vakfımızı güvenilir kılan öncelikli etken. Güvenli hizmet veren bir kurum aracılığıyla insanlara yardım etmek, dünyada paylaşma ve yardımlaşma kültürünü arttırmanın en önemli anahtarıdır.

Yardım Projelerimiz