Hisseli Camii Projesi: İnanan Gönüllerin Dua Kapısını Birlikte İnşa Edelim!
hisseli camii projesi

Hisseli Camii Projesi: İnanan Gönüllerin Dua Kapısını Birlikte İnşa Edelim!

Saygıdeğer Bağışçılarımız,

Şüphesiz İslamiyet’in alametlerinden biri de Allah’ın adının zikredilip yüceltildiği mekanlardır. Yüce Rabbimiz için en sevimli mekanlar olan camii ve mescitler asırlarca İslam medeniyetinin parlayan yüzü; ilim, irfan ve marifet membaı olmuştur. Kulun Allah’a yaklaştığı mekanlar olarak camiiler; dini şuurun kazanıldığı, cennete açılan kapının bulunduğu mekanlardır. Bunca kıymetinden ötürü nice azimüşşan peygamber bir ibadet mekanı inşa etmeyi sünnet edinmişlerdir. Hz. Adem’in Yüce Rabbimiz’in emriyle yeryüzündeki ilk mescit olan Kabe-i Muazzama’yı inşası, Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail ile birlikte Kabe-i Muazzama’nın temellerini yükselterek yeniden inşa etmesi ve Seyyidü’l Enbiya Hz. Muhammed’in Medine’de Mescid-i Nebevi’yi inşası bu sünnetin yaşayan örneklerindendir.

Peygamberimiz Server-i Asfiya, ümmetini de bu sünneti ihyaya teşvik etmiştir. Nitekim Nebiyy-i Ekrem Efendimiz; “Her kim Allahû Teâla’nın rızasını kastederek büyük küçük bir mescit bina ederse Allahû Teâla da ona cennette onun gibi bir ev bina eder.” buyurmuştur. Aynı zamanda Allahû Teâla bu kimselerin hidayet üzere olduğunu da müjdelemektedir. Çünkü Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır; “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır.”. (Tevbe 18)

Avrupa Yardım Vakfı olarak bir Peygamber sünnetini ihya etmek ve Yüce Rabbimizin hidayetle müjdelediği kimselerden olmak adına Hisseli Cami Projesi’ni başlattığımızı sizlere duyurmak isteriz. Mazlum coğrafyalarda, zorlu ve kısıtlı şartlar altında yaşayan Müslüman kardeşlerimize nezih bir mabed sunma niyetiyle sizleri projemize ortak olmaya davet ediyoruz.

Projemiz kapsamında Tanzanya’da inşa edilecek camimizi; vakfımızın gönüllülerinden olan güler yüzlülüğü ile samimiyetine şahitlik ettiğimiz ve altı ay önce Dar-ı Bekâ’ya uğurladığımız Semra Hanım’a ithaf etmekteyiz.

Sizler de kendi adınıza veya sevdikleriniz, yakınlarınız adına bir veya birden fazla hisse alarak Semra Hanım Camii Projesi’ne katılabilir, bu hayra ortak olarak kıyamete kadar sevabı devam edecek bir sadaka-i cariyede bulunabilirsiniz.

Hisse bedellerimiz şu şekildedir:

1 hisse bedeli: 350 €

2 hisse bedeli: 700 €