Ramazan Projesi 2022: Mazlum Coğrafyalara Hilâl Olmak İçin Çalışıyoruz | AYV
ramazan projesi 2022

Ramazan Projesi 2022: Mazlum Coğrafyalara Hilâl Olmak İçin Çalışıyoruz

“Ramazan ayı girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır.” (Buhari, Savm 5)

Saygıdeğer bağışçılarımız, cennet kapılarının açıldığı, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif kapımızı çalarken Avrupa Yardım Vakfı olarak onu bir kez daha hayır ve güzellikle karşılamayı ümit ediyoruz. Ramazan ayını heyecanla beklediğimiz kadar Ramazan’da yapılacak hayır faaliyetlerini de heyecan ve muhabbetle bekliyoruz.

Müslümanların birbirlerine gönülden yakınlaştığı, farklılıkların ortadan kalktığı, ibadetlerden hâsıl olan sevabın kat be kat arttığı rahmet ve bereket ayında her şeyden önce insan ve kul olarak görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Sevgi ve barışın en çok hissedildiği, yardımlaşma ve dayanışmanın önemi üzerine düşündüğümüz bu güzel günlerde paylaşmanın huzuruna ve sevabına erişmek mümkündür.

Ne yazık ki bugün hala milyonlarca insan açlıktan, susuzluktan, yetersiz beslenmekten ve bunların sebep olduğu hastalıklardan hayatını kaybediyor. Siz kıymetli bağışçılarımızın katkılarıyla, bilinçli Müslümanlar olarak yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yardımında olmaya ve mazlum coğrafyalara uzanan umut ışığı olmaya gayret ediyoruz.

Ramazan-ı Şerif, bizler için ihtiyaç sahiplerini hatırlamanın sebebi değil, vesilesidir. Onları Rabbimizin bizlere emanetleri olarak yalnızca bir ay boyunca hatırlamamalı fakat bu kıymetli günleri de mazlumların yardımında olarak değerlendirmeliyiz. Bu Ramazan ayında hiç kimse iftar sofralarının sıcaklığından mahrum kalmasın, kardeşlik duygusundan, aile olma hissiyatından eksik kalmasın diye Ramazan yardımı yapmak isteyen kıymetli gönüldaşlarımızın hayra açılan kapısı olmaya devam edeceğiz.

İnşallah her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Projemiz kapsamında yardım faaliyetlerimizi başlattığımızı büyük bir sevinçle duyurmak isteriz. Ramazan ayı boyunca iftar paketi, toplu iftar yemeği, yetimlere bayram hediyesi, adak ve akika kurbanları, fitre ve fidye gibi yardımlarla siz de hayra ortak olabilir, cennet kapılarının açıldığı bu günleri iyilikle geçirebilirsiniz.

Ramazan Projesi