Yardımlarınızla Somali'de Kurak Topraklara Can Suyu Verdik | AYV
somali su tankeri yardımı

Yardımlarınızla Somali’de Kurak Topraklara Can Suyu Verdik

Saygıdeğer Bağışçılarımız,

Somali’de geçtiğimiz yıl içerisinde ölümcül derecede artan kuraklık, pek çok yaşamsal ihtiyaç doğurdu. Somalili kardeşlerimiz bugün yüksek oranda açlık, susuzluk ve bunlara bağlı hastalıklarla yüzleşiyor. Özellikle Mogadişu bölgesinde her gün ölüm oranları daha da artıyor. Geçtiğimiz günlerde bir aile içerisinde önce 5 çocuk ardından anneleri su ve gıda yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Tüm bunların dışında güvenlik güçlerinin Eş-Şebab ile çatışmaları da ihtiyaç sahiplerine acil yardım ulaştırılmasını zorlaştırıyor. Geçtiğimiz Kasım ayında yalnızca 2 ay içerisinde 100 bin hayvan kuraklık nedeniyle telef oldu. Özetle Somali, tüm zamanların en zorlu kuraklık dönemlerinden birini yaşıyor ve tüm dünyadan gelecek yardımlara muhtaç durumda.

Avrupa Yardım Vakfı olarak Somalili kardeşlerimizin içerisinde bulundukları sıkıntılara bir nebze olsun çare olabilmek için harekete geçtik. Kıymetli katkılarınız ve görevlilerimizin değerli çabalarıyla Somali’ye tam 15 tanker su yardımı ulaştırdık. Tankerlerimiz susuzluğun yoğun olarak hissedildiği mazlumların bölgelerine ulaşarak hortumlarla bölgesel su dağıtımı gerçekleştirdi.

Tankerlerimizden uzanan hortumdan bidon ve taslarına tertemiz su dolduran Somalili kadın ve çocukların sevinci gönülleri ısıtan görüntülere yol açtı. İnşallah bugünden sonra da bu kardeşlerimize tükenmesinden hiç korkmayacakları kadar temiz su sağlayabiliriz. Vakfımıza katkılarıyla Somalili kardeşlerimizin dertlerine can suyu olan tüm bağışçılarımıza canı gönülden teşekkürlerimizi iletiyoruz. Allah sizlere su gibi berrak ve aziz bir ömür, en derin sıkıntılarınıza çare olacak su gibi ferah bir gönül nasip etsin.

Su Kuyusu Projesi