Ramazan'da Yardımlaşma ve Paylaşma | Avrupa Yardım Vakfı
Ramazan'da yardımlaşmak

Ramazan’da Yardımlaşma ve Paylaşma

Paylaşmanın insana verdiği huzurun değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Sahip olunan imkanları, ihtiyacı olanlarla paylaşmanın sıcaklığı bambaşkadır. Bu huzur Ramazan’da yardımlaşma ile iki katına çıkar. Sıcacık yuvasında ailece sahuru beklemenin ve kalabalık iftar sofralarında ezan saati için dakikaları saymanın verdiği mutluluğu yaşamak için Ramazan Ayı’nı iple çekenler, bu ayda yardımlaşma ve paylaşmanın faziletlerinden de faydalanmak ister.

En bereketli ay olarak ifade edilen 11 Ayın Sultanı, Ramazan’da yardımlaşma ve paylaşma duygusunun çok güçlü olmasından dolayı insanların birbirine en çok bağlandığı zaman dilimidir. Ne uykusuz kalmak zor gelir bu ayda insana ne de saatlerce Ramazan pidesi kuyruğunda beklemek. Ramazan huzuru budur işte, birlik, beraberlik, yardımlaşma, umut ve dayanışma…

Ramazan’da Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi

Ramazan’ın faziletleri sadece iftar ve sahurla sınırlı değildir. Bu ayda yardımlaşma duyguları en üst seviyede yaşanır. İnsanların Ramazan Ayı içerisinde birbirlerine yardımda bulunması, ayet ve hadislerle belirtilmiştir. Ayetlerde, maddi gücü yerinde olanların bu ayda rızkını yoksullarla paylaşması, paylaştıkça da rızkının çoğalacağı belirtilmiştir. Ramazan Ayı boyunca oruç tutan insanlar, dünyanın farklı bölgelerinde yoksul ülkelerde yaşayan ve açlıkla mücadele eden insanların ne yaşadığını bu vesileyle anlamış olur. Mübarek Ramazan Ayı’nda yardımlaşma duygusunun güçlü olmasının sebebi de budur.

Paylaşma ve Yardımlaşma Ayı Ramazan

Ramazan Ayı’nın temel ibadeti oruçtur. Bu ayda kurulan kalabalık iftar sofralarında rızıklar yoksullarla paylaşır. Gerçek bir Müslüman bilir ki, zenginlik ve fakirlik müminler arasında bir statü farkı oluşturmaz. Onlar, her yerde ve her zaman bir olmayı, birbirine destek olmayı temel vazife bilir. Çünkü bu kutsal Ramazan Ayı, birlik, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma ayıdır. İçinde bulunduğu dönemi vesilen bilen Müslümanlar, zekatıyla, sadakasıyla, fitresiyle, fidyesiyle ve maddi manevi yardımlarıyla yoksulları sevindirmeli, onların da hak ettikleri yaşam standartlarına sahip olabilmesi için ufak da olsa bir katkıda bulunmalıdır.

Yoksullara Yardım Etmek İstiyorum

Eğer siz de Ramazan Ayı’nı maneviyatına uygun şekilde yardımlaşarak geçirmek istiyorsanız ve Ramazan’da yoksullara yardımda bulunmak istiyorum diyorsanız, bunu vakfımız aracılığıyla güvenilir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Şeffaflık ve güvenilirlik ilkeleri doğrultusunda faaliyetlerini yürüten vakfımız, birçok yardım projesinde olduğu gibi Ramazan yardımları konusunda da alan el ile veren el arasında köprü olmaya devam ediyor.

Yoksullara kumanya yardımı yapan kuruluşumuzda, sizlerin desteğiyle daha çok muhtaç kimseye yardım etme imkanı doğuyor. Yapılacak küçük bir yardım bile, sizinle aynı düşüncede olanların yardımlarıyla birleştiğinde, binlerce yoksulun sofrasında bereket, yüzünde gülümseme oluyor. İster nakdi yardım ister ayni yardım ister kumanya yardımı isterseniz de yetimlere bayram hediyesi yapabilirsiniz. Vakfımızla iletişime geçerek Ramazan yardımı adı altında istediğiniz projeye bağışta bulunabilirsiniz. Yaptığınız yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı size geri dönüşle bildirildiğinde, Ramazan’ın verdiği huzur ikiye katlanacak.

Ramazan Projesi