2022’nin İlk Katarakt Projesi İle Somali’de Dünyaları Aydınlattık | AYV
katarakt bağışı somali 2022

2022’nin İlk Katarakt Projesi İle Somali’de Dünyaları Aydınlattık

Saygıdeğer Bağışçılarımız,

Katarakt ameliyatı, özellikle mazlum coğrafyalarda yaşamsal olduğu kadar ulaşılamaz bir sağlık hizmeti. Bizlerin belki birkaç günlük market gideri kadar olan 75 Euro ameliyat bedeli, ihtiyaç sahipleri için hiçbir zaman karşılayamayacakları bir ücret. Mazlum coğrafyalarda yaşayan kardeşlerimiz ameliyat bedeline sahip olsalar bile sağlık koşullarının yetersizliği nedeniyle ameliyat olamıyor ve karanlığa mahkum bir şekilde yaşamına devam ediyor.

Bildiğiniz gibi Avrupa Yardım Vakfı olarak yıllardır mazlum ülkelerde Katarakt Projesi düzenliyor, imkanı olmayan kardeşlerimize nitelikli doktorlar ve ameliyat olma fırsatı götürüyoruz. 20 dakikalık kısa bir operasyonla iyileşebilen bu hastalığa dur demek için bugüne dek binlerce kardeşimizin ameliyatını yaptırdık.

2022’nin ilk katarakt projesini siz kıymetli bağışçılarımızın katkılarıyla Afrika’nın Somali ülkesinde gerçekleştirdiğimizi büyük bir mutlulukla duyurmak isteriz. Avrupa Yardım Vakfı bağışçılarının kıymetli bağışları sayesinde açlık, kuraklık, susuzluk, yoksulluk ve salgın hastalıklar gibi pek çok olumsuz durum ile yüzleşen Somali’de geçtiğimiz haftalarda tam 50 kardeşimizin katarakt ameliyatını yaptırdık.

Kimisi aylardır kimisi yıllardır karanlığa mahkum olarak yaşayan Somalili kardeşlerimiz, önce Allah (c.c)’a sonra vakfımıza teşekkürler ederek dünyanın renklerine yeniden kavuşmanın sevincini yaşadılar. Gözlerinin açılmasının ardından çeşitli sağlık kontrollerinden geçen ve çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu Somalili ihtiyaç sahipleri, kendileri için çaresiz olarak gördükleri bu körlük halinden kurtulmanın şükrünü bakışlarıyla ve dualarıyla görevlilerimize anlattı.

Bağışlarıyla dünyaları aydınlatan, bizler için küçük ancak ihtiyaç sahipleri için çok büyük olan bir bedel karşılığında kardeşlerini sevindiren tüm bağışçılarımıza canı gönülden teşekkür ederiz. Yüce Allah (c.c) sizlerin ve sevdiklerinizin dünya ve ahiretteki tüm müşküllerini gidersin. En kalbi dualarınıza ve en derin sıkıntılarınıza deva olsun.

Katarakt Projesi