Somali’de Karanlık Dünyaları Yeniden Aydınlatmaya Gidiyoruz | AYV
somali katarakt yardımı

Somali’de Karanlık Dünyaları Yeniden Aydınlatmaya Gidiyoruz

Saygıdeğer Bağışçılarımız,

Bizlere verilmiş en güzel nimetlerden biri de dünyayı, sevdiklerimizi ve sahip olduklarımızı görmemizi sağlayan gözlerimiz. Maalesef katarakt hastalığı nedeniyle her yıl milyonlarca kişi karanlığa gömülüyor ve bu nimetten mahrum kalıyor. Yalnızca 20 dakikalık bir operasyonla iyileştirilebilen bu hastalık, dünya üzerinde maddi imkanı olmayan hastalar için çaresiz bir körlük niteliğindedir.

Avrupa Yardım Vakfı olarak her yıl pek çok ülkede katarakt hastalarının ameliyatını karşılıyor ve karanlık dünyaların aydınlanması için bir ışık da biz yakıyoruz. Sizlerin kıymetli katkılarıyla iyileşen hastalarımız dünyanın dört bir yanından hem bağışçıları hem de vakfımız için yeni dua kapıları olmaya devam ediyor. Çaresiz bir yüreğin sesine cevap vererek kocaman dünyaları aydınlatan tüm bağışçılarımıza canı gönülden teşekkür ederiz.

Son olarak Somali için başlattığımız Katarakt Projesi kapsamında inşallah 50 kardeşimizi daha karanlıktan kurtaracağız. Kıymetli katkılarınız ile Somalili kardeşlerimizin ellerinden tutarken vakfımıza desteklerinizi rica ederiz.

Maddi imkansızlık, sağlık koşullarının yetersizliği, yetersiz beslenme, kumlu ve tozlu ortamlar, güneşe aşırı maruz kalma gibi nedenlerle görme yetisini kaybeden, karanlığın içerisinde bir çare arayan bu kardeşlerimiz için gelin Rabbimizin dualarına icabeti olalım. Hayırlarımız ile şifalara vesile olup dünyaları karanlığa mahkum olmaktan kurtaralım.

“Güneşin doğduğu her gün insanın bütün eklemleri için sadaka vermesi gerekir. İki kişinin arasını düzeltmen sadakadır. Bir kimseyi kaldırarak hayvanına binmesine yardımcı olman ve eşyasını ona yüklemen sadakadır. Güzel söz de sadakadır…” (Müslim, Zekât, 56)

Hadis-i Şerif’inde buyurulduğu üzere İslam yardımlaşma dinidir. Bütün belaları def eden sadakanın temeli, ihtiyaç sahiplerine vermek, yardım etmek ve dertlerine deva olmaktan geçer. Öyleyse dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman kardeşlerimizin ihtiyacını gidermek hem onların hem bizlerin faydasınadır.

Katarakt Projesi