Afganistan ve Somali’deki 100 Kardeşimize Umut Işığı Olduk | AYV
katarakt ameliyatı yardımı - afganistan ve somali

Afganistan ve Somali’deki 100 Kardeşimize Umut Işığı Olduk

Avrupa Yardım Vakfı olarak uzun yıllardır yürüttüğümüz Sağlık Projesi kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinde katarakt ameliyatı yardımı süreçlerini gerçekleştirmekte, buradaki insanların karanlığa mahkum edilmiş gözlerini aydınlatmak için çalışmaktayız.

Yakın zamanda Somali’de 50; Afganistan’da 50 kişi olmak üzere katarakt ameliyatı yardımı yapmak için yeni bir yardım kampanyası başlattığımızı sizlere duyurmuştuk. Bağışçılarımızın katkılarıyla ihtiyaç duyulan bütçeyi toparlamamız akabinde bu ülkelerde katarakt ameliyatı yardımı faaliyetlerimizi harekete geçirdik ve 100 kişinin umut ışığı olduk.

Yetersiz beslenme ve temiz suya erişememe gibi ekonomik olumsuzlukların ortaya çıkardığı bir hastalık olan katarakt hastalığı, zamanında müdahale edilmezse kalıcı bir körlüğe sebep olmaktadır.

Esasında oldukça basit bir operasyonla çözülebilen bu hastalık, maalesef Afganistan ve Somali gibi iç karışıklıkların vuku bulduğu, ekonomik yetersizliklerin insan hayatını olumsuz etkilediği ülkelerde kronik bir soruna dönüşmüş durumdadır.

Vakfımız ile bölgedeki partner kuruluşlarımız, bu kronik ancak çözümü zor olmayan hastalığa deva olmak ve kardeşlerimizin karanlık dünyalarını aydınlatmak için çalışmaktayız.

Siz de 75 Euro bağışta bulunarak bir kişinin katarakt ameliyatını üstlenebilir, aydınlık bir dünyada gözlerini açmasını sağlayabilirsiniz.

Yardımımızdan Fotoğraflar

Sağlık Projesi