Adak Kurban Yenir Mi Bağışlanır Mı? Adak Kurbanı Bağışı | AYV
adak kurban bağışı

Adak Kurbanı Hakkında Merak Edilenler

Adak kurbanı, bir işin gerçekleşmesine kurban adayan kişiye kesmesi vacip olan bir ibadettir. Kişinin adak kurbanını bağladığı koşul gerçekleşirse o kişinin adak kurbanı kesmesi veya aracı kurumlarca kesilmek üzere adak kurbanı bağışı yapması gerekir. Kişinin gerçekleşen duasına şükür mahiyetinde yapılan bir eylemdir. Halk arasında adak kurbanına ilişkin bilinmeyen yahut yanlış bilinen pek çok konu vardır. Bu yazımızda adak kurbanı hakkında merak edilenleri ve gri noktaları dinimizin öğretilerince cevaplayacağız.

Vekaleten Adak Kurban Bağışı Yapılır Mı?

Adak kurbanını kişi kendisi kesebileceği gibi vekalet verdiği bir kişiye de kestirebilir. Böylece vekaleten adak kurbanı bağışı yapılabilir. Günümüzde vakıflar, yurt içinde ve dışında şahısların tek başlarına ulaşamayacakları ihtiyaç sahiplerine yardım götürmektedir. İstediğiniz şey gerçekleştiğinde ve adak kurbanınızı kesmeniz gerektiğinde pek çok kişinin yaptığı gibi bir vakıf/dernek aracılığı ile vekaleten adak kurban bağışı yapabilirsiniz. Bu yolla hem adağınızı yerine getirmiş olur hem de bir hayır faaliyetinde bulunmuş olursunuz. Dilerseniz bu sayfada yer alan “Bağış Yap” butonuna tıklayarak adak, akika veya şükür kurbanınızı vakfımız aracılığı ile bağışlayabilirsiniz.

adak kurban etinden kimler yiyemez

Adak Kurbanı Kimlere Verilir?

Adak kurbanı bağışı hakkında en çok merak edilen konulardan biri de adak kurbanı kimlere verilir sorusudur. Adak kurbanının eti, aile fertleri dışındaki herkese dağıtabilir. Kurban eti dağıtılırken maddi gücü zayıf, ihtiyaç sahibi yoksul kimselere öncelik verilmelidir. Adaklık kurban eti pay edilerek yoksul kesime dağıtabileceği gibi adak kurbanının etinden yemek yapılarak insanlara verilebilir.

Adak Kurban Etinden Kimler Yiyemez?

Adak kurban yenir mi sorusu ise en çok merak edilen başka sorulardan. Adak kurbanı, bir dileğin gerçekleşmesi koşuluna adanan bir kurbandır. Kişi dileği gerçekleştiği zaman Allah’a şükrettiğinin göstergesi olarak kurban keser. Bu nedenle adak kurbanının etinden kişinin kendisinin ve ailesinin yemesi uygun değildir. Adak kurbanı etinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerekir. Adak kurban etinden kimler yiyemez sorusuna adak adayan kişi ve onun ailesi olarak cevap verebiliriz. Eğer aile üyelerinden biri etten yerse, yediği etin parasal tutarı kadar yoksul birine yardımda bulunması gerekir.

Adak Kurban Fiyatları: Adak Kurbanı Bağışı Ne Kadar?

Adak kurban fiyatları, genellikle normal kurban fiyatları düzeyinde olmaktadır. Küçükbaş ya da büyükbaş havyanı adak kurbanı olarak adayabilirsiniz. Ancak genellikle adak kurbanı için küçükbaş hayvanlar tercih edilmektedir. Adak kurbanı fiyatları araştırmak, kurbanı satın almak ve kesim işlemini gerçekleştirmek için vaktiniz yoksa vakfımız aracılığı ile vekaleten adak kurbanı bağışı yapabilirsiniz.

Kurban Projesi