Yemen’de Su Kuyusu Açtırmak ve Su Kuyusu Yardımı | AYV
yemen'de su kuyusu açtırmak - yemen su kuyusu yardımı - yemen su kuyusu bağışı

Yemen’de Su Kuyusu Açtırmak

Kuraklık, kirli ve durağan sular, yetersiz altyapı hizmetleri ve düzensiz yağışlar gibi sebeplerden kaynaklanmış olan hastalıklardan dolayı, her sene çok sayıda insan hayatını kaybediyor. Temiz suya ulaşmada yaşanan zorluklar, insanların günlük ihtiyaçları ile beraber tarım ve hayvancılık imkanlarını da engelliyor.

Artan nüfusu ve kötü su yönetimi ile her zaman su sıkıntısı çeken bir ülke olan Yemen, susuzluktan dolayı yakın zamanda kolera salgını yaşamış bir ülkedir.

İç savaşın hüküm sürdüğü ve uzun süredir siyasi istikrarsızlık yaşanan Yemen’de, aralarında terör örgütlerinin de yer aldığı 6 farklı güç, nüfus ve toprak mücadelesine girişmiş bir durumdadır. Fiilen 6 parçaya bölünen bu ülkede, farklı bölgeleri kontrol altında tutan bu güçler senelerdir sürdürdükleri çatışma ortamı ile Arap yarımadasının en fakir ülkesi olan Yemen’i, yalnızca siyasi kargaşa ve trajedi çukuruna itmekle kalmamaktadır.

Aynı zamanda ülkeyi ekonomik yönden de bir çöküşün eşiğine getirmiştir. Hırsları nedeniyle toprak kavgasına tutuşan siyasi güçler, yeterli temiz suya erişemeyen yaklaşık 13 milyon Yemenliyi (ki bu rakam nüfusun yarısını oluşturmakta) etkileyen susuzluk krizini görmezden gelmektedir.

yemen su kuyusu bağışı ve yardımı

Yemen Su Kuyusu Yardımı

14,7 milyon Yemenli, bugün insani yardıma bağımlı bir biçimde hayatını sürdürmek zorunda kalmıştır. Hali hazırda sömürge altında bulunan ve iç karışıklık yaşayan Yemen’e yapılacak insani yardımlar bu noktada büyük önem teşkil etmektedir. Bu yardımlar ile yaşamını sürdürmeye çalışan bölge halkı, yardımlar olmazsa ölümle her an burun buruna gelmektedir. Hal böyle olunca açlık, hastalık ve susuzluk ile yaşam mücadelesi vermek mecburiyetinde kalan Yemen halkı için hayırseverlerimizce yapılacak her su kuyusu yardımı, oradaki insanların da biraz olsun nefes almalarına vesile olacaktır.

Bağışlarınız Yemen’e Can Suyu Olsun!

Orta Doğu ülkelerinden bir tanesi olan Yemen, dünyanın en yoksul ve gelişmemiş ülkeleri arasında yer almaktadır. Savaşın ve sefaletin bulunduğu ülkede, içilebilir temiz su sıkıntısı çekilmektedir. Savaş ile birlikte insanlar; açlık, yoksulluk ve susuzlukla da mücadele etmektedir. Bu topraklarda yoksulluğun hat safhada olmasından en çok da çocuklar ve yaşlılar zarar görmektedir.

Savaşın etkisi ile adeta bir bataklığa dönen Yemen’de, fakirlik ve imkansızlıklardan ötürü normal ulaşım yolları ve evlerde herhangi bir su şebekesi bulunmamaktadır. Buradaki insanlar, yaşamlarını pis suların biriktirmiş olduğu göletlerden fayda sağlayarak sürdürmeye çalışmaktadır. Bu yüzden Yemen’in temiz suya ihtiyacı vardır. Yemen su kuyusu açtırmak için kolları sıvayan dernek vakfımız, bu durumun çözümüne katkı sunmak amacı taşıyarak su kuyusu açtırma maliyetlerinin tespitinde bulunmuş ve sizlerden desteklerinizi beklemektedir.

Afrika ve Asya başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgesinde su kuyusu açtırmak için canla başla çalışan gönüllülerimiz, Yemenli mazlum kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmayı gaye edinmiştir. Siz de bu amaca ortak olma gayesi ile su kuyusu bağışında bulunarak Yemen’e can suyu verebilirsiniz!

Su Kuyusu Projesi