Yoksul ve Yetimlere Yardım Etmek İçin Neler Yapabiliriz? | AYV
yetimlere yardım etmek için ne yapabiliriz - yetimlere yardım - yetim sponsorluğu - yetim bağış

Yoksul ve Yetimlere Yardım Etmek İçin Neler Yapabiliriz?

Kutsal Dinimiz İslam, yoksullara ve yetimlere sahip çıkmayı, onları koruyup gözeterek eşit olarak davranmayı emretmektedir.

Yoksullar ve yetimlere yardım etmek, onlara merhamet göstermek, İslam dininin inceliklerini dünyaya ve insanlık mirasına birer örnek olarak sunmak için en önemli adımlardan biridir.

Allah Resulü Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir hadisinde: “Ben ve yetime kefil olan kimse cennette böyle yan yana olacağız.” buyurarak aralarını hafifçe ayırdıkları işaret parmağı ile orta parmağını göstermiştir.

Yetimlere Yardım Etmek

Yetimlerin ve yoksulların koruyucusu Allah’tır. Cenab-ı Allah yetimlere yardım etmek ve sahip çıkmayı imtihan amacı ile kullarını aracı kılarak bu doğrultuda tüm inanç sahibi insanları iyiliğe yönlendirmeye çalışmıştır.

yetimlere nasıl yardım edebiliriz - yetimlere yardım etmek

Yetim Bağışı

Günümüzde dünya genelinde; salgın hastalıklar, savaşlar, doğal afetler ve birçok sebepten dolayı ebeveynlerini kaybetmiş olan milyonlarca yetim bulunmaktadır. Yetimler, ebeveynlerini kaybetmenin verdiği acıdan dolayı yaşanan eksikliklerinin yanında birçok tehlike ile karşı karşıya kalmaktadır. Dünya genelindeki yetim çocuklar suç şebekeleri karşısında her türlü tehdide karşı açık hale gelmektedir. Suç örgütleri karşısında savunmasız kalan yetim çocuklar, kendileri için uzanacak olan yetim bağışları​ ile ​​​ bir yardım eli beklemektedir.

Yetimleri Sevindirmek

Uzun süredir iyilik yolunda faaliyetini sürdüren vakfımız tarafından yetim sevindirmek​​​​​​ ve onların tüm ihtiyaçlarını giderebilmek, onların güvenliğini sağlamak amacıyla yetim bağışı projesi yürütülmektedir.

Yaşamlarını tek olarak devam etmek zorunda kalan ve ne yazık ki buna da gücü yetmeyen yetim çocuklarımızın kendi yaşamlarını devam ettirecek olgunluğa gelene kadarki süreç içerisinde, maddi ve manevi anlamda katkıda bulunmaya ve de eğitim süreçlerine destek olmaya gayret ediyoruz.

Yalnızca bu iyilik hareketine destek olarak dinimizin inceliklerini yaşatacak olan yetim çocuklarımızın yetişmesine vesile olmayı amaçlıyoruz. Sizler de yetim sevindirmek için bizlere katkı sağlayabilirsiniz.

Yetimler İçin Neler Yapılabilir?

Anne-baba şefkatinden ve merhametinden mahzun kalan yetimlerimize, elbette gerçek anlamda anne ve baba sevgisi veremeyiz. Fakat yapacağınız yardımlarınız ile yetimlerimize hayata tutunmalarına ve yetim çocuklarımızın iyi bir insan olarak yetişmeleri için katkıda bulunabilirsiniz. Yapacağınız yetim bağışı ile yetim çocuklarımızın yüzlerinde gülümseme olabilirsiniz.

Masum ve yardıma ihtiyacı olan öksüz ve yetim çocuklarımızın, tehlike içinde kalmalarına sebep olabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Yetimlerimiz için başlatmış olduğumuz yetim bağışı projemiz ile kendi ülkemiz başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerindeki binlerce yetim çocuğumuza destek oluyoruz.

Dünya genelinde yaklaşık olarak 350 milyona yakın çocuk annesini kaybederek öksüz, babasını kaybederek yetim ya da her ikisini de kaybetmiş durumda tek başına kalmaktadır. Söz konusu olan 350 milyon çocuk, bakıma muhtaç olarak yardım beklemektedir.

Yetim çocuklarımızın, maddi ve de manevi açıdan büyük ilgiye ihtiyaç duymaktadır. Bu ilgi yeterince gösterilmediği zamanlarda yetim büyüyen çocuklarımız heba olmaktadır. Bu sebepten dolayı yapacağınız yetim bağışlarınız ile yetim ve öksüz çocuklarımızın; barınma, beslenme, giyim, eğitim, sağlık, psikolojik desteklerini sağlıyoruz.

Sizlerin katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz yardımlar ile birçok yetimin hayatına dokunmak mümkündür. Bu bağışlar sayesinde yetimlerimizin daha yaşanabilir bir hayat ile yaşama devam etmesi sağlanmaktadır.

Sizlerin yapacağı yetim bağış katkılarıyla yetimlerin yüzlerinde ufak da olsa bir tebessüm olalım. Detaylı bilgi için Yetim Projesi sayfamıza göz atabilir, bizimle iletişim kurabilir, ​​​​​​web adresimiz üzerinden yetim bağışı veya yetim sponsorluğu yaparak yetimlere yardım çalışmalarımıza destek olabilirsiniz.

Yetim Projesi