Bangladeşli Yetimlerimize Bu Ayın Aidatı Ulaştı | AYV
bangladeş yetimlere yardım

Bangladeşli Yetimlerimize Bu Ayın Aidatları Ulaştı

Efendimiz (s.a.v) bir mecliste “Kim üç yetimi yetiştirir, nafakasını temin ederse, sanki ömrü boyu geceleri namaz kılmış, gündüzleri oruç tutmuş ve sabahtan akşama yalın kılıç Allah yolunda cihad etmiş gibi sevap alır. Keza, ben ve o, şu iki parmak gibi cennette kardeş oluruz” buyurmuş ve ardından şehadet parmağı ile orta parmağını birbirine yapıştırmıştır. (İbn-i Mâce, Edeb, 6)

Yetim evlatlarımız, dünyanın neresinde olursa olsun bizlere Efendimiz (s.a.v)’nin emanetleridir. Onlar, babaları olmasa da dünyanın en güzel babası tarafından müjdelenmiş, onun himayesine alınmış ve ümmetine emanet edilmişlerdir. Onlara elimiz ulaştığınca hâmilik etmek, o güzel resulün gönlünü hoş kılmak ve bu dünyadan giderken arkasında bıraktıklarına sahip çıkmak açısından ne elzem bir görevdir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in yetim evlatlara ne denli gönülden yaklaştığını, pek çok Hadis-i Şerif’inde bir yetim başı okşamanın dahi ne büyük ecrinin olduğunu söylediğini hepimiz biliriz.

Avrupa Yardım Vakfı olarak dinimize ve peygamberimize sadakatimiz için, kimsesiz evlatlara sahip çıkmak için ve İslam dininin öğütlediği din kardeşliğine layık olabilmek için Yetim Sponsorluğu projemize büyük ehemmiyet veriyoruz.

Yetim Sponsorluğu projemiz kapsamında yetimlerimizin yaşam masraflarına sponsor olan kıymetli hayırseverlerimiz sayesinde her ay çeşitli ülkelerde yetimlerimize aidatlarını dağıtıyoruz. Bangladeş ziyaretimizde 60 yetimimizin aylık aidatlarını kendilerine teslim ettik. Çocuklarımızın ve annelerinin gözlerindeki umut ışığının şahidi olduk.

Allah (c.c) maddi manevi katkılarıyla yetim projemizi destekleyen tüm bağışçılarımızdan razı olsun. İnşallah bu evlatlarımızın güzel birer geleceği olsun ve ümmetin sancağını tüm dünyada dalgalandırsınlar.

Siz de yetim evlatlarımızdan birinin hâmiliğini yaparak bir çocuğumuzun hayatını değiştirmek isterseniz, bu sayfada bulunan bağış linkini kullanarak yetim bağış formumuza ulaşabilirsiniz.

Yetim Projesi