Yetime Sahip Çıkmak Neden Önemli? | Yetim Sponsorluk Sistemi | AYV
yetim sponsorluk ve yetimlere sahip çıkmak

Yetime Sahip Çıkmak Neden Önemli?

Dünya üzerinde birçok çocuk çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Özellikle yetim olan çocuklar her zaman kendilerini eksik ve yalnız hissedebiliyor. Farklı ülkelerde yaşayan ve zorlu hayat koşulları ile mücadele eden çocuklara sahip çıkmak hem dinen hem de vicdanen büyük bir önem taşıyor. Yetime sahip çıkmak günümüzde birçok maddiyatı yerinde olan kişinin önem verdiği hayır işleri arasında bulunuyor.

Çeşitli nedenlerle anne ve babasını kaybeden yetimlerin hayat karşısında daha güçlü durabilmelerini sağlamak yetişkinlerin en önemli görevleri arasında bulunuyor. Her ne kadar bu durum vicdani bir sorumluluk da olsa dünya üzerinde daha güzel ve barış ortamı yaratılabilmesi için daha çocukluktan yetimlere sahip çıkılması büyük önem taşıyor.

Hem iyi birer eğitim alarak dünyanın geleceğine güzel bir katkıda bulunabilmeleri hem de hayatlarını ileride daha iyi yaşayabilmeleri yapılacak yardımlar sayesinde gerçekleşecektir. Çeşitli bağışlar yapılarak yetimlere yardım etmek onları kötü alışkanlıklardan ve sahipsizlik duygusundan da koruyacaktır.

Yetimlere Yardım Etmenin Yolları

Yardımlaşmak, Müslümanlar arasında en önem verilen konular arasında bulunuyor. Kişilerin kendi malları ve sahip oldukları zenginliklerinin bir kısmını ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak istemesi çok önemli yardım projelerinin geliştirilmesine katkı sağlıyor. Yetimler de bu yardımların ilgi odağı olarak öne çıkıyor.

Savaş bölgelerinde ve büyük afetlerin yaşandığı yerlerdeki yetim çocukların eğitim, barınak, sağlık alanlarında ihtiyaçlarının giderilmesinde yapılan yardımların son derece önemli etkileri bulunuyor. Bu çocukların ailelerini kaybetmiş olmalarına rağmen yine de ev sıcaklığında büyümeleri yetimlere yardım eden vakıflar aracılığı ile sağlanıyor. Avrupa Yardım Vakfı da bu yardımlar sayesinde her sene yüzlerce yetimin daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için son derece önemli yetim projeleri gerçekleştiriyor.

Çocukların anne ve babalarının hayatlarında yarattığı boşluk hiçbir zaman doldurulamasa da yapılan yardımlarla en azından daha iyi şartlarda yaşamaları sağlanıyor. Vakıf çalışmaları sayesinde birçok gereksinimleri giderilebiliyor. Genelde maddi durumu iyi olan kişiler yaşadıkları çevrelerde ihtiyaç sahibi kişilere ulaşmakta zorlanabiliyor. Ancak bu yetimlere ulaşmada Avrupa Yardım Vakfı sayesinde birçok yetimin yüzünü güldürecek yardımı kolayca ulaştırabilme imkanı bulabiliyorsunuz.

Yetimlere Nasıl Yardım Edilir?

Maddi durumunuz yeterli ise yetimlerin ihtiyaçlarına farklı şekillerde katkılarda bulunmak mümkün oluyor. Yetimlere yardım eden kuruluşlar aracılığı ile oldukça kurumsal bir şekilde bağışlarınızı yapabiliyorsunuz. Yaptığınız bağışlar kolayca ve zamanında bu yetimlere ulaşıyor. Avrupa Yardım Vakfı yetim sponsorluk sistemlerinden yararlanarak Arakan, Somali, Tanzanya, Suriye gibi açlık ve yoksulluk sınırının altında olan ülkelerdeki yetimlerin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

Yetim bağış kampanyaları için her ay bağışlar yapılabileceği gibi tek bir seferde toplu bağışlar da yapılabiliyor. Bu bağışların yapılması sırasında en çok dikkat edilen konu ise hayırseverlerin yaptığı yardımlar her zaman belgelerle kendilerine rapor olarak sunuluyor. Bir yetimin ihtiyaçları ile ilgilenmek ve bu çocukların hayatta farklı fırsatları yakalayabilmeleri için yetim sponsorluk projelerine katılım sağlayabilirsiniz.

Yetim Projesi