Pakistan’da Su Kuyusu Açtırmak ve Su Kuyusu Yardımı | AYV
Pakistan'da su kuyusu açtırmak - Pakistan su kuyusu yardımı - Pakistan su kuyusu bağışı

Pakistan’da Su Kuyusu Açtırmak

Pakistan, uzun yıllardır su problemi yaşayan ülkelerden biridir. Uzun süren kuraklık dönemleri, bozuk ekonomik yapı ve daha birçok neden bu ülkedeki birçok altyapı sorununu da beraberinde getirmektedir. Sağlıklı bir yaşam için temiz ve taze su son derece önemli olduğundan bu süreçte her yaşam alanının bulunduğu yere su kuyusu açılması gerekiyor.

Pakistan’da su her sene daha büyük bir sorun olarak kişilerin karşısına çıkıyor. Hem suların kirli olması hem de giderek azalması insanların geleceğini de büyük oranda tehdit ediyor. Su sorunlarının günbegün artış göstermesinin birçok nedeni bulunuyor. Su kuyuları ve vakıf çeşmeleri bu süreçte insanların su ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak yapılan uygulamalar arasındadır. Sürekli olarak Pakistan su kuyusu bağış çalışmaları ile bu ülkedeki su problemlerinin giderilmesi konusunda çalışmalar yapılmaktadır.

Pakistan su kuyusu yardım - Pakistan'da su kuyusu açtırmak - Pakistan su kuyusu bağışı

Pakistan’ın Su Sorunlarının Nedenleri

Pakistan dünya üzerinde en yoğun nüfuslu olan ülkeler arasında yer alıyor. Bu durum da ülkenin ekonomik olarak kendine yetersiz duruma gelmesine neden oluyor. Birçok sosyal sorunun yanında Pakistan için en büyük sorunlardan birisi su problemidir. Suyun bu ülkede az olması ve giderek daha da azalması insanların yaşamlarının ciddi anlamda tehlikeye girmesine neden oluyor.

Son yıllarda sürekli olarak su sorunun meydana gelmesinde birçok ciddi nedenden bahsedilebilir. En çok bahsi geçen konulardan birisi 1960 yıllarında Pakistan’ın en önemli su kaynakları arasında yer alan Ravi, Sutlej ve Jhelum akarsularının Hindistan’ın kontrolüne verilmesidir. Hindistan da bu su kaynakları önüne büyük barajlar yaparak kaynakların Pakistan’a ulaşmasına engel olmuştur. Ancak yine de Pakistan’ın yararlanabileceği ufak da olsa kendi su kaynakları bulunmaktadır.

En büyük nedenlerden birisi de iklim değişimidir. İklimin her geçen gün daha da bozulması nedeniyle ülkede ciddi bir su problemi ortaya çıkmaktadır. Pakistan’da bu sorunun çözümü için ise su kuyusu vurulması gereksinimi ortaya çıkmaktadır. Birçok kişinin gönüllü olarak katıldığı ve bağış topladığı günümüzde Pakistan’da su kuyusu açtırmak ülke halkı açısından çok büyük bir yardım olmaktadır.

Pakistan’da Su Kuyusu Nasıl Açtırılır?

Pakistan su kuyusu yardım çalışmalarına sizler de ortak olarak bu ülkede bir su kuyusunun açılmasına katkıda bulunabilirsiniz. Vakfımız aracılığı ile yürütülen bu çalışmalar sırasında sondaj su kuyuları olması gereken derinliklerde açılarak çevredeki kişilere su imkânı sağlanmaktadır. Sondaj makineleri ile derinden çıkarılan su hem çok temiz hem de oldukça içilebilir seviyededir.

Kuyuların uzun ömürlü olması vakıf çalışanlarının en çok dikkat ettiği konular arasındadır. Bu su kuyularının en uygun şekilde açılabilmesi için birçok su kuyusu projesi yürütülmektedir. Gereksinim olan yerlerde açılan su kuyuları halkın su ihtiyacını karşılarken aynı zamanda sağlıklı bir yaşam sürebilmelerini de sağlamaktadır. Su kuyusu bağışları sayesinde ülkede birçok yerleşim yerinde su problemlerinin çözülmesi sağlanıyor.

Sizler de su kuyusu projelerimize bağış yapabilir ve Pakistanlı kardeşlerimizin temel insan hakkı olan temiz suya erişme haklarına kavuşmalarına vesile olabilirsiniz.

Su Kuyusu Projesi