Bangladeş’te Su Kuyusu Açtırmak | Avrupa Yardım Vakfı
bangladeş'te su kuyusu açtırmak

Bangladeş’te Su Kuyusu Açtırmak

Güney Asya’da yer alan ve oldukça kalabalık nüfus yapısına sahip olan Bangladeş dünya üzerindeki en fakir ülkeler arasında bulunuyor. Hindistan ile sınır komşusu olan ülkede ekonomik refah seviyesi son derece düşüktür. Bu ülkede yaşayan insanların yaşam şartları normal bir insanın yaşam şartlarının çok daha altındadır. Bangladeş’te en büyük sorunlardan birisi de su bulma problemidir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmalara göre halkın büyük bir çoğunluğunun suya erişimi bulunuyor. Ancak yalnızca %40’ı kadarı temiz ve sağlıklı suya ulaşabiliyor.

Aynı zamanda ülkede var olan su miktarının da %80’den fazlası tarımsal faaliyetlere ayrılıyor. Bu durum da halkın su konusunda çok ciddi sorunlar yaşamasına neden oluyor. Yaşamsal faaliyetlerin devam ettirilmesinde suyun büyük bir önemi vardır. Fakat Bangladeş halkı bu durumda oldukça çaresiz bir durumdadır. Yardımsever kişilerin destekleri sayesinde Bangladeş’te su kuyusu açtırmak mümkün olsa da halkın refah düzeyinin artması için daha fazla yardıma ihtiyaç bulunuyor.

Bangladeş’te Suyu Kuyusu Açtırmanın Önemi

Bangladeş’te su kuyusu açtırmak ülke halkı için büyük bir önem taşıyor. Temiz ve sağlıklı su bulabilmek bulaşıcı hastalıklarla mücadele edebilmek için oldukça önemlidir. Bununla birlikte günlük tüketilmesi gereken su miktarının ¼’ini dahi bulamayan Bangladeş halkı oldukça büyük zorluklarla mücadele etmek durumunda kalıyor.

Susuzluktan kaynaklı olarak ortaya çıkan birçok sağlık sorununa ek olarak ülkenin nüfusu da sürekli olarak artış gösteriyor. Bunun en temel nedeni de komşu ülkelerdeki siyasi karmaşalar ve savaşlar nedeniyle gerçekleşen göçlerdir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda artan nüfusa oranla su yetersizliği de her geçen gün artacaktır. Daha fazla yardım sayesinde daha fazla su kuyusu açtırmak mümkün olabiliyor.

Temiz su içme konusunda en yetersiz olanlar ise çocuklardır. Sağlıklı ve temiz suyu çok az tüketmeleri vücut fonksiyonlarının yeteri kadar çalışmamasına neden oluyor. Bu nedenle de Bangladeş’te su yetersizliğine bağlı olarak çocuk ölümleri oldukça fazladır. Özellikle su yetersizliği çok ciddi enfeksiyon kapmalarına neden oluyor. Salgın hastalıkların da su olmayan ortamlarda hızlı bir şekilde yayılması ve yeteri kadar temizlik yapılamaması da halkın çok büyük hastalık riski ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Bu nedenle Bangladeş’te su kuyusu açtırmak ve bunun için yardımlar toplamak büyük bir önem taşıyor.

Bangladeş’te Sizlerin De Bir Su Kuyusu Olsun

Bangladeş’te su kuyusu açtırmak günümüzde çok büyük maddiyat gerektiren bir yardım değildir. Bütçenizi zorlamayacak ölçüde bir yardım ile rahatlıkla Bangladeş’te suya olan ihtiyacın büyük olması yardımların da büyük bir öneme sahip olmasını sağlıyor. Yapılan yardımlar sayesinde ülkede en çok ihtiyaç olan yerlere su kuyusu açılmaktadır. Sizler de çok az bir bütçe ile bu yardımlara ortak olabilir ve yüzlerce çocuğun temiz suya kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Su Kuyusu Projesi