Kastamonu İçin Gıda Yardımı Kampanyası | Avrupa Yardım Vakfı
kastamonu acil gıda yardımı

Kastamonu İçin Gıda Yardımı Kampanyası

Tarihi, kültürü, doğası, insanlarının samimiyeti ile bilinen ve Türkiye’nin önemli illerinden biri olan Kastamonu, tarihinin en kötü doğal afetlerinden biriyle karşı karşıya kaldı. Artan yağışlarla birlikte dere yataklarının taşması sonucunda afet bölgesinde yaşayan birçok kişi, maalesef yaşamını kaybetti. Sular altında kalan evler, araçlar ve diğer birçok eşya ile bölge halkı yalnızca yakınlarını, akrabalarını, tanıdıklarını değil; anılarını, geçmişlerini, barınacak yerlerini de kaybetti.

Selin Götürdüklerini Geri Getirmek

Sivil toplum kuruluşları, yardım vakıfları ve kamu kurumları harekete geçerek bölgeye intikal edip yardıma muhtaç olanlara yardım etmeye ve yakınlarını kaybedenlere destek olmaya çalışsa da oluşan ağır hasarlar sebebiyle Kastamonuluların yaraları hala sarılabilmiş değil.

Bu yaraları bir nebze olsun sarabilmek, bölge halkına yalnız olmadıklarını hissettirebilmek için Avrupa Yardım Vakfı olarak Kastamonu için Gıda Yardımı Kampanyası başlatıyoruz.

Bu yardım kampanyası kapsamında; Kastamonu’da ve çevre illerde sel felaketinden etkilenen afetzedelere gıda yardımı yapıyoruz. Gıda yardımlarımız, alışveriş kartlarına yüklenecek ve kart olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Alışveriş kartlarını kullanan ihtiyaç sahipleri marketlerden gıda ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Siz de alışveriş kartı bağışlayarak selin götürdüklerini kardeşlikle geri getirmemiz destek olabilirsiniz. Gelin Kastamonu’ya yardım elimizi birlikte uzatalım.

HEMEN BAĞIŞ YAP