Fidan Projesi | Avrupa Yardım Vakfı

Fidan Projesi

Avrupa Yardım Vakfı (Europe Aid Foundation) olarak Filistin’in güneybatısında bulunan ve bölgedeki şeridin en büyük şehri olan Gazze’de, saldırılara maruz kalan ve arazilerini ıslah edemeyen çiftçileri desteklemek amacıyla fidan dikme projesini hayata geçirmiştik. “Sizin de Filistin’de dikili bir ağacınız olsun”davetiyle başlattığımız bu proje, bağışçılarımızın gösterdiği büyük ilgi ve yaptıkları cömert yardımlarla, kurak arazilerin yemyeşil fidanlara kavuşarak can suyu bulmasına vesile olmuştur.

Projemizihayata geçirmemizin akabinde gerçekleştirdiğimiz fidan ekimleri, maddi imkansızlıklar sebebiyle arazilerini ıslah edemeyen ve bölgedeki çatışmalardan dolayı sürekli saldırılara maruz kalan Gazzeli çiftçilerin yüzlerindeki tebessüm ve gözlerine yansıyan içten bir teşekkür ile tezahür etmiştir.

Fidan projesi kapsamında Gazze’de toplam 1.000 adet olmak üzere zeytin, limon gibi farklı türlerdeki fidanların dikimi başarıyla gerçekleştirilmiştir. Ayrıca arazilerdeki bakımın sürekliliğini sağlamak adına gerekli olan tüm araç ve gereçler de temin edilmiştir. Böylece projemizin konusunu oluşturan arazilerin her daim yemyeşil ve verimli olması için en önemli adımlar atılmıştır.

Fidan projemize katkıda bulunarak Gazzeli mağdur ve muhtaç çiftçilerin yüzlerini güldüren bağışçılarımıza, en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Böylesine güzel bir hayra vesile olarak hem doğayı hem de insanı önemseyen değerli bağışçılarımızın yaptıkları yardımların izdüşümlerini gösteren videomuzu hemen aşağıda bulunan kısımda sunuyoruz. Allah yaptığınız bağışlarınızı, dergâh-ı izzetinden güzel şekilde kabul buyursun ve cennetinize vesile kılsın.

Not: Fidan projesi ile ilgili videomuza göz atabilir, online bağış için buraya tıklayabilirsiniz.