Bağışlarınız Muğla’ya Taptaze Nefesler Aldıracak | AYV
muğla orman yangını

Bağışlarınız Muğla’ya Taptaze Nefesler Aldıracak

Saygıdeğer Bağışçılarımız,

Geçtiğimiz yıl cennet vatan Türkiyemizde vuku bulan orman yangınları, hepimizi derinden etkileyen ve tekrar yaşanmasını istemeyeceğimiz hadiselere yol açtı. Canlarını kaybeden vatandaşlarımız, hayvanlarımız, evlerinden, mallarından, ekinlerinden olan ihtiyaç sahipleri ve ülkemizin ciğerleri olan yüzlerce, binlerce yıllık ormanlarımızın kaybı bizleri ülkece yasa boğdu.

Yüce Rabbimiz (c.c)’den bu afetlerin tekrar yaşanmamasını niyaz ederiz. Allah (c.c) vatanımızın güzel topraklarını, canlarımızı ve mallarımızı kıymet verdiğimiz diğer her şeyle birlikte muhafaza eylesin.

Bildiğiniz gibi yangın felaketlerinden bu yana ülkemizde çeşitli ıslah çalışmaları yapılmakta, bizler de Avrupa Yardım Vakfı olarak yangından etkilenen bölgelerde acil yardım faaliyetleri yürütmekte ve çeşitli illerde fidan dikimleriyle bu çalışmalara destek olmaktayız.

Son olarak “8000 Fidan” projemiz ile partner kuruluşlarımız aracılığıyla Türkiye’de fidan dikimi gerçekleştirmiştik. Bu defa Muğla ilinde 2000 fidan dikerek Türkiye’nin geleceğine nefes olmayı ve Muğla’ya taptaze nefesler aldıracak ormanlar bırakmayı hedefliyoruz.

Fidan dikimi, yalnızca kaybolan ekosistemlerin yerini yenilerinin alması için değil, ağaçlardan faydalanacak insanlar, hayvanlar için, dünyamızın geleceği için ve daha verimli nefesler almamız için hayati önemi olan bir yardım faaliyetidir.

“Bir Müslüman bir ağaç diker veya ekin eker de ondan bir insan veya kurt-kuş yerse, bu o Müslüman için sadaka olur.” (Müsâkât 9, 12) Hadis-i Şerif’inde de buyurulduğu gibi bizlere ve nesillerimize sadaka olacak ve hanelerimize bitmeyen sevabı yazılacak fidanlarımızın dikimi için desteklerinizi bekliyoruz.

Hayra açılan kapınız olarak yardımlarınızın şimdiden Allah (c.c) katında en güzel şekliyle kabulünü diliyor ve bağışlarınızın emanetçisi olarak vakfımızı seçtiğiniz için canı gönülden teşekkür ediyoruz. Dikeceğimiz fidanlar inşallah sizler ve Rabbimizin hayra vesile kıldığı bizlerin ahiretteki şahitleri, dünyadaki yüz aydınlıkları olsun.

Fidan Projesi