Bağış Yapmak Sadaka Mıdır? Bağış Yapma Yolları | AYV
bağış yapmak sadaka mıdır

Bağış Yapmak Sadaka Mıdır?

İnsanların yaşamlarını sağlıklı ve kaliteli şekilde devam ettirebilmesi için temel gereksinimleri karşılamaya ihtiyacı var. Ama ne yazık ki, dünya üzerindeki herkes maddi açıdan eşit şartlarda değil. Tüm dünyada, farklı coğrafyalarda günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak durumda olan yardıma muhtaç pek çok insan var. Üstelik sayıları da maalesef her geçen gün sürekli artıyor. Yaşamsal faaliyetleri aksatan muhtaçlık duygusunun son bulması için bu insanlara yardım eli uzanması şart.

Özellikle Asya ve Afrika gibi fakir ülkelerde yaşayanların, yiyecek, barınma, eğitim ve sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılayacak gücü yok. En önemlisi de bu ülkelerde temiz suya ulaşmak için gerekli çalışmaları yürütecek maddi güç yok. Yani dünyanın farklı ülkelerinde, bizden kilometrelerce uzakta, ciddi oranda çok zorlu bir yaşam mücadelesi veriliyor. İnananlar olarak bize düşen, dinimizin rehberliğinde muhtaç olanlara yardım eli uzatmaktır. İyilik tek başına değil de birleşince deniz gibi olur ve aynı anda binlerce kişiyi yaşama bağlayacak güce erişir.

İnancının bir gereği olarak yoksullara yardımda bulunmak isteyen ve bağış yapmak sadaka mıdır diye soranlar, yaptığı bağışla hayırlara vesile olacak şekilde sadaka vermenin mutluluğunu yaşayabilir. Sadakanın anlamı, Allah’ın rızasını kazanabilmek için maddi manevi yapılan her türlü yardım demek olduğundan, bağış için de bir nevi sadakadır diyebiliriz.

Bağış Yapmak İstiyorum

Yardıma ihtiyacı olan insanlara bağış yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum diyenler, güvenilir bir kurum aracılığıyla yardımlarını yapabilirler. Vakfımız bu konuda, yürüttüğü birçok projeyle mazlumlara yardım faaliyetlerini başarıyla yürütüyor. Farklı içeriklerde birçok yardım projesi, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan yoksulların ihtiyaçlarının gerektiği gibi karşılanabilmesine yönelik. Şeffaflık ve güvenilirlik ilkelerinden ödün vermeden yürütülen projelerimizden istediğinize bağış yapabilir, küçük de olsa yaptığınız bağışın bir insanın hayatını değiştirmesinin mutluluğunu yaşayabilirsiniz. Vakfımız, herhangi bir ayrım yapmadan kendisine yapılan ayni veya nakdi tüm yardımları, önceden araştırıp belirlediği gerçek ihtiyaç sahiplerine kısa sürede ulaştırıyor.

Bağış Yapmak İçin Güvenilir Kurumlar

Bağış yapmak isteyenler haliyle, yaptıkları yardımın yerine ulaştığından emin olmak ister. Bunun için de, bağış yapmak için güvenilir kurumlar şeklinde araştırma yapar. Güvenilir olarak hizmet veren ve bağışçılardan aldığı destekle yardım projelerini sürekli çeşitlendiren vakfımız, farklı ülke ve bölgelerde ne kadar mağdur insan varsa belirleyip, yardımseverler tarafından kendisine emanet edilen bağışları muhtaç insanlarla ulaştırır. Yapılan yardımlar sonrası, sadaka bağışı yapanlara geri dönüş yaparak yardımının ihtiyaç sahiplerine ulaştığının belgelenmesi, şeffaflık ilkeleri doğrultusunda hizmet verildiğinin kanıtı.

Dinimizde iyilik ve yardımseverlik en önem verilen konudur. Bu durum birçok ayet ve hadisle desteklenmiştir. İnsan olmanın verdiği sorumluluğu yerine getirmek ve yoksul bir insanın hayatına umut olmak isteyen herkes, vakfımızın bağış yap çağrısından ve desteğinden faydalanabilir. Bağış yapmak da bir nevi sadaka vermektir. Birçok insanın yüzünü güldürmek, çocukların geleceğine umut olmak sizin elinizde. Çok fazla değil, kendi imkanlarınız doğrultusunda yapacağınız sadaka bağışı size mazlumların hayır duasını aldıracağı gibi, tüm dünyada iyilik, birlik ve kardeşlik duygusunun da temelini atabilir. Bağış yapmak için güvenilir kurumlar aracılığıyla yapılacak yardımlar, bağışçı olmanın huzurunu daha da arttırmaktadır.

Yardım Projelerimiz