Afrika'daki İnsanlara Nasıl Yardım Edebilirim? | Avrupa Yardım Vakfı
afrika yardım - afrika'daki insanlara nasıl yardım edebilirim

Afrika’daki İnsanlara Nasıl Yardım Edebilirim?

Afrika’yı hepimiz yardıma muhtaç fakir bir ülke olarak biliyoruz. Aslında gerek nüfus yoğunluğu gerekse yüz ölçümü açısından dünyanın ikinci büyük kıtasıdır Afrika. Aynı zamanda şimdiye kadar birçok medeniyetin de doğduğu bölgedir. Hala, kültür, dil ve etnik köken açısından önemli ölçüde çeşitliliğe sahiptir. 19. yüzyılın sonlarına doğru acı, sömürü ve fakirlik ile karşı karşıya kalan Afrika, yer altı ve yer üst kaynaklarının kıtasına herhangi bir yararı olmayan, kendi haline terk edilmiş yoksul bir ülke haline gelmiştir.

Afrika halkı temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için nakdi ve ayni yardımlara gereksinim halindeyken, bir yandan da bu yoksulluğun ortadan kalkması için kalıcı projelere ihtiyaç duymaktadır. Bunun için yoksul halkın ihtiyaçlarını karşılamak ve yardıma ihtiyaç duymadan yaşamalarını sağlamak için birçok proje hayata geçiriliyor. Toplum olarak bu projelere yardım katılımı da hayli fazla.

Siz de Afrika’daki insanlara nasıl yardım edebilirim diyorsanız, su kuyusu, yetim, kardeş aile ve benzeri diğer birçok projelerle yürütülen yardım kampanyalarına olanaklarınız dahilinde katılım sağlayabilirsiniz. Örneğin Ramazan ayında Afrika kumanya bağışı, bölge için en çok yapılan yardımlardan.

Afrika’ya Yardım

Afrika’daki aç insanlara nasıl yardım edebilirim arayışına girerek yardım konusunda zaten ilk adımı atmışsınız demektir. Küçük de olsa yapacağınız bir bağış, sizin gibi düşünen diğer yardımseverlerin de desteğiyle büyüyüp Afrika halkının hayatını değiştirebilir. Kim istemez ki doğduğu andan itibaren açlıkla ve yoklukla mücadele eden bir çocuğun yüzünde tebessüm olmayı? Üstelik bunun için yorulmaya, kapı kapı gezip yardımda bulunmak için çalışmaya hiç gerek yok. Bunu sizin adınıza yapan birilerinin olması, bağışta bulunmayı daha da kolaylaştırmaz mı? Afrika ülkelerinde yardıma muhtaç, aç birçok insan yaşıyor. Bu insanların ihtiyaçları tek bir kişin yardımıyla maalesef giderilemiyor.

Vakıf olarak yürüttüğümüz çalışmalar da tam bu amaca yönelik. Hayırseverler tarafından yapılan yardımları, düzenli ve sistemli şekilde Afrikalı kardeşlerimize ulaştırdığımız için, onların yaşam standartlarını yükselttiğimiz gibi yoksulluğun kalıcı çözümü olan projeleri de hayata geçiriyoruz. Çorbada tuzum olsun diyen herkes, Afrika yardım için vakfımızın yardım projelerine bağışta bulunarak çalışmalarımıza destek olabilir.

Afrika’da Su Kuyusu Açtırmak

Afrika bağış kampanyaları, Müslüman kardeşlerimizin desteğiyle her geçen büyüyor. Bununla birlikte kuraklık, yoksulluk ve nüfus artış hızı Afrika’nın içilebilir temiz su kaynakları için tehdit oluşturuyor. Bölgede salgın hastalıklar yüzünden her yıl binlerce kişi yaşamını yitirmekte. Bunun çözümü ise, temiz su kuyusu açtırmak.

Yapılan araştırmalar, Afrika’nın yer altı suları açısından zengin olduğunu gösteriyor. Afrika halkı maddi yokluk sebebiyle içilebilir su kuyusu açtıramıyor. Su kuyusu bağışıyla Afrika’ya yardım projelerini çeşitlendiren vakfımız, bölgede temiz su kuyuları açıyor. Yapılan bağışlarla doğru orantılı olarak Afrika’da susuzluğa çözüm olacak kuyular açıyoruz. Açılan her kuyu demek, daha çok insanın sağlıklı yaşaması, temiz suya ulaşması demek. Afrika’da su kuyusu açtırmak için yardımda bulunmak isteyenler, projemize destek vererek susuzlukla mücadele eden halka yardım elini uzatabilir.

Afrika yardım konusunda yürütülen projeler çok çeşitli. Su kuyusu, gıda yardımı, sağlık projeleri, giyim yardımı ve kurban bağışı olmak üzere geniş çaplı olarak yürütülen projeler, Afrika’da yoksul halkın temel ihtiyaçlarını gidermek ve aynı amanda yoksulluğu ortadan kaldırmak için köklü çözümler üretmeye yönelik. Yapılan her bağış bünyemizde toplanarak, dünyanın öbür ucundaki fakir halkın hayatına umut oluyor. Aktif olarak yürütülen yardım projelerine katılmak vicdanen büyük bir huzur demek. Bununla birlikte, şeffaflık ve güven olgusuna dayalı çalışma prensibinin bir sonucu olarak yaptığı yardımın yerine ulaştığını bizzat görmek yaşanan mutluluğu ikiye katlayacaktır.

Su Kuyusu Projesi