Afrika'da Su Kuyusu Açtırmak ve Kuyu Bağışı | AYV
Afrika'da su kuyusu açtırmak - Afrika su kuyusu yardımı

Afrika’da Su Kuyusu Açtırmak

Afrika denildiği zaman bir çoğumuzun aklına şüphesiz açlık, sefalet ve yoksulluk gelir. Çünkü ekonomik sıkıntılardan ve özellikle küresel su krizinden en çok etkilenen ülkeler arasında Afrika kıtası başı çekiyor. Afrika ülkelerinin bulunduğu coğrafyalarda, uzun yıllardan beri temel ihtiyaçlara erişilemiyor olması ve yaşanan yoksulluk, fakir bölgelerde yaşam süren insanlar için her gün temiz su mücadelesi vermek anlamına da geliyor. Afrika’nın su sorunu,  yalnızca birçok hastalığa davet çıkarmakla kalmıyor, yeterli besine erişimi de kısıtlayarak hem yaşam süresini hem de yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürüyor.

Afrika’da her gün milyonlarca insan su sıkıntısı çekiyor ve bu insanlar, su ihtiyaçlarını hijyenik olmayan su birikintilerinden karşılamak zorunda kalıyor. Buna bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar sebebi ile çok sayıda can kayıpları yaşanıyor. Üstelik bu insanların suya ulaşmaları ise saatler alıyor.

Yokluğun, kuraklığın, hızlı nüfus artışının olduğu bu ülkelerde, kirlilik ve içilebilir temiz su kaynakları günden güne azalıyor, bu durum ise yaşamın doğal döngüsünü ve temel insani ihtiyaçların karşılanmak suretiyle yaşanması gereken bir hayatın varlığını tehlikeye sokuyor.

Afrika su kuyusu bağış - Afrika su kuyusu açma

Afrika’da Su Kuyusu Yaptırmak

Bu vaziyette susuzluğun neden olduğu birçok sorunu ortadan kaldıran Afrika’da su kuyusu yaptırmak, büyük oranda önem teşkil ediyor. Su kuyusu açtırmak için gönüllü çalışan su kuyusu yaptıran dernek ve vakıflar, sizlerin vasıtası ile büyük bir dayanışma içinde olarak ihtiyaç sahibi mazlumların elinden tutmayı hedeflemektedir.

Sizler, dilerseniz kendiniz, dilerseniz de aile, akraba, arkadaş grubu ya da iş arkadaşlarınızla birlikte Afrika’da su kuyusu açtırmak için harekete geçebilir, bu mücadeleye ortak olabilir ve insanlığa yarar sağlamak adına güzel bir adım atabilirsiniz.

Kendiniz için bu dünyadan göç ettikten sonra dahi sevap kazanmaya nail olacak hayırlı bir amelde bulunabilirsiniz. Zira her şeyin bu dünyadan ibaret olmadığının farkına varıp ahiretini düşünmek, her Müslümanın yapması gereken tefekkür eylemenin ta kendisidir.

Afrika su kuyusu yardımı - Afrika su kuyusu bağışı

Bir Yudum Su ile Binlerce Yüz Güldürün!

Afrika’da su kuyusu açtırmak için belirlenen ücretler; kuyuların derinliğine, coğrafi koşullarına ve hizmet vereceği nüfusa göre değişiklik göstermektedir. Avrupa Yardım Vakfı tarafından yürütülen Afrika su kuyusu bağış projelerine elinizden geldiği kadarıyla katkıda bulunarak destek verebilirsiniz. Tamamını karşılayacak imkana sahip değilseniz, arzu ettiğiniz miktarda bir bağışta bulunarak da yardım sağlayabilirsiniz. Bu şekilde yapacağınız bir yardım, ortak bağışlı su kuyularında kullanılmak üzere harcanacaktır.

Afrika Su Kuyusu Bağışı

Unutmayınız ki vesile olacağınız her Afrika su kuyusu yardımı, yoksulluğun pençesinde kavrulan coğrafyalardaki her bir mazlumun yüzünü gülmesine olanak tanıyacaktır. Afrika’da su kuyusu açtırma odaklı yardım projelerimize destek olarak sadaka-i cariye hükmündeki bir amel işleyebilecek ve zorda kalmış Müslüman kardeşlerimize bir yardım eli de siz uzatabileceksiniz.

Bizler, fani ömre sahip olduğumuz şu dünyadan göçerken yalnızca amellerimizin bizimle gelecek olduğunu unutmadan yaşamalıyız. Hiçbir dünya malının sonsuzluğa uzanmayacağının bilinciyle, yardıma muhtaç olan yüreklere yardım elimizi uzatalım. Hayatı susuzluk mücadelesi vermekle geçen kardeşlerimizi anlayalım ve kendimizi onların yerine koyarak hallerini düşünüp yardımlarına koşalım.