Afrika Katarakt Ameliyatı Yardımı | AYV
afrika katarakt ameliyatı yardımı ve bağışı

Afrika Katarakt Ameliyatı Yardımı

Yurt dışı yardım projeleri içerisinde sağlık alanında yapılan birçok önemli yardım şekli bulunmaktadır. Bunlardan biri de Afrika’da göz ameliyatı bağışı veya daha özel haliyle Afrika katarakt ameliyatı yardımı oluyor. Bu bağış, ülkede katarakt problemi yaşayan kişilerin göz sağlığına yeniden kavuşmalarını sağlamak için yapılıyor. Afrika’da günümüzde birçok insanda katarakt problemi görülüyor. Bu kişilerin yaşadığı göz sorunları bir süre sonra görme yetisinin tamamen kaybolmasına neden oluyor.

Katarakt nedir? Sorusuna yanıt vermek gerekirse; bu sorun daha çok göz içerisinde bulunan lensin saydamlığını tamamen kaybetmesi ve bulanık bir görüntü ortaya çıkarmasıdır. Tedavi edilmemesi durumunda ise hastalar ilerleyen süreçlerde körlük ile mücadele etmek zorunda kalırlar. Afrika insanlarının da birçoğu katarakt hastalığı ile boğuşmaktadır. Bununla birlikte ülkedeki sağlık sistemlerinin yetersiz olması, ekonominin bozuk olması ve yaşam kalitesinin çok düşük olması, bu hastalığın da ilerlemesine neden olmaktadır.

Ancak günümüzde vakıf ve bağış çalışmaları ile Afrika’da katarakt yaşayan kişilerin bu sorunlarına çareler bulunmaktadır. Toplanan bağışlar sayesinde vakıf her sene birçok insanın gözlerinde oluşa kataraktın ameliyat edilmesini sağlamaktadır.

Afrika’da Katarakt Neden Çok Yaygın?

Katarakt dünyanın tüm ülkelerinde görülebilen göz problemlerinden biridir. Ancak bu durum, Afrika gibi ülkelerde çok daha fazladır. Afrika’da yaşayan kişiler hem yaşam standartları hem de iklim gibi durumlar nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşayabiliyorlar. Bu sağlık sorunlarının başında da katarakt problemi gelmektedir.

Kataraktın en büyük nedeni, sıcak hava ve yetersiz beslenmedir. Bunun yanında iklim şartlarının her geçen dönem insanların hayatını zorlaştırması kataraktın genç yaşlardaki kişilerde de görülmesine neden olmaktadır.

afrika katarakt bağışı ve yardımı

Genelde yaşlılarda görülen bu sorun Afrika’da genç ve çocuk yaştaki kişilerde de sıklıkla görülmesine neden olabiliyor. Özellikle göz doktoru sayısının çok az olması ve sağlık sisteminin yeteri kadar işlemiyor olması bu hastalığa yakalanan ve görme yetisini kaybeden kişilerin artış göstermesine neden olmaktadır. Kırsal kesimde yaşayan kişilerde bu sorun çok daha fazla görülmektedir.

Yalnızca 15 Dakikada Bir İnsanın Hayatına Işık Olabilirsiniz

Afrika’da Katarakt Hastalığına Çözüm Yolu

Afrika katarakt ameliyatı yardımı çalışmaları sayesinde birçok insan bu hastalıktan kurtulma şansı bulabiliyor. Profesyonel olarak hizmet götürülen Afrika’daki bu yardım çalışmaları alanında oldukça başarılı olarak vakfımızca yürütülmektedir.

Birçok sağlık projesi bulunan vakfımız, aynı zamanda uzman personelleri ve gönüllü yardımcıları sayesinde Afrika’da katarakt hastalığı çözüm yollarını sunmaktadır.

Toplanan düşük miktardaki ancak etkili bağışlar sayesinde her sene yüzlerce kişi hayata çok daha iyi gözlerle bakabilme imkânı bulabilmektedir. Yalnızca Afrika’da değil aynı zamanda dünyanın birçok farklı yerinde de aynı çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir. Afrika gibi son derece kötü yaşam şartları bulunan ve sağlık sistemlerinin olmadığı yerlerde katarakt gibi ilerleme gösteren hastalıklarda oldukça aktif görev alınmaktadır. Her türlü yardım çalışmasında belli miktarda bağışlar yapılarak bu çalışmalara ortak olunabilmektedir.

Sağlık Projesi