Afrika’da Su Kuyusu Açan Dernekler ve Vakıflar | AYV
afrika'da su kuyusu açan dernekler

Afrika’da Su Kuyusu Açan Dernekler

Dünya üzerindeki insanların temiz suya kolay bir şekilde erişmeye ve günlük olarak temiz su kullanmaya hakkı vardır. Çünkü her insanın Allah’ın nimetlerinden rızıklanması ve bu suyu kullanarak temizlenmesi, en doğal ve en temel hakkıdır. Su problemi çekmekte olan topraklarda yaşamaya çalışan milyonlarca insan da temizlenebilmeli, tertemiz sulardan içebilmeli, kıyafetlerini yıkayabilmeli ve dini vecibelerini yerine getirebilmek adına gerekli olan ihtiyaçlarını karşılayabilmelidir. Unutmamak gerekir ki temizlik imandan gelir ve bir Müslüman için imanının yarısı olarak kabul edilir.

Diğer yandan dünya nüfusunun hızlı bir şekilde artış göstermesine paralel olarak her geçen yıl daha büyük ve zaruri bir ihtiyaç haline gelen su kullanımı, bilhassa Afrika kıtasının zorlu imtihanlarından bir tanesi haline dönüşmüştür. Bu nedenle Afrika’da su kuyusu açan dernekler hiç olmadığı kadar kıymetli olup insanlığın merhamet bayrağını taşımaktadır.

Afrika’da su kuyusu açtırmak için yapılan girişimlerle, su sıkıntısı yaşanan bölgelerde yapılacak Afrika su kuyusu bağışları sayesinde salgın hastalıkların önüne geçmek, imkanı bulunmayan yoksullar için içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak ve açıldığı bölgelerin su ihtiyacını kalıcı bir biçimde karşılayıp aynı zamanda hayvancılık ile tarımın gelişmesine de imkan oluşturmak hedeflenmektedir.

afrika'da su kuyusu açtırmak ve afrika'da su kuyusu açan kurumlar

Afrika’da Susuzluk Var!

Esasen verimli yeraltı ve yerüstü kaynaklarına sahip olan ancak sömürgeciliğin etkisi ile maalesef ki kendi kaynaklarını kullanabilecek durumda olmayan Afrika kıtasındaki ülkeler, gelişmemiş ülkeler arasında yer almaktadır. Açlık sınırında yaşayan ve yoksulluk çeken insanlar, temiz ve sağlıklı suya ulaşamadığı için her gün canlarını kaybetmekte veya ölümcül hastalıklara yakalanmaktadır.

Birçoğumuz için oldukça rutin ve kolay olan suya erişme imkanı, kavurucu ve kızgın güneş altında yaşayan Afrikalı kardeşlerimiz için ne yazık ki o kadar da kolay değil. Afrika, susuzluğun ve temiz suya erişememenin en yoğun olarak yaşandığı yer olarak akıllara kazınmıştır.

Bu bölgelerdeki en büyük ve en temel sorunun suya ulaşmak olması, bizlere sudan mahrum olan kardeşlerimizin bulunduğu yerlere su kuyuları açarak tertemiz suları kardeşlerimizin kullanımına sunma sorumluluğunu yüklemekte ve birçok cana umut olmaya davet etmektedir.

Afrika Neden Susuzluk Çekiyor?

Afrika’da Su Kuyusu Açtırmak

Afrika’da su kuyusu açma faaliyetleri, birçok hayır kurumu tarafından yürütülmektedir. Afrika’da su kuyusu açan kurumlar arasında yer alan vakfımız, bu coğrafyada yaşanan hiçbir zorluğa kayıtsız kalmamaktadır.

Afrika’da su kuyusu açan dernekler arasında faaliyetleriyle öne çıkan Avrupa Yardım Vakfı olarak Allah’ın rızasını kazanma ve yardımseverlerin hayra açılan kapısı olma amacıyla yardımlaşma serüvenimize devam etmekteyiz.

Afrika’da Su Kuyusu Açmak

Yürekleri bizimle birlikte atan tüm bağışçılarımızın katkılarıyla birlikte su kuyusu açma projelerini başarıyla yürütüp mazlum coğrafyalara umut olmaya devam etmekteyiz.

Bugüne kadar çok sayıda ülkede su kuyusu açarak hizmetlerimizi sürdürmüş olmanın verdiği huzurla motivasyonumuzu dinç tutmaktayız. Sizlerin desteği ile hayata geçirdiğimiz su kuyusu projelerimiz sayesinde, temiz suya kısa mesafede ulaşabilmeyi sağlayarak birçok insanın yüzlerindeki tebessüme vesile oluyoruz.

Unutmamalıyız ki birçoğumuzun basitçe ulaşabildiği temiz su, Afrika’daki kardeşlerimiz için sadece bir hayal. Siz de bir hayalin gerçekleşmesine ortak olmak istemez misiniz?

Su Kuyusu Projesi