Afganistan ve Somali'ye Katarakt Ameliyatı Yardım Kampanyası | AYV
katarakt ameliyatı yardımı - afganistan ve somali

Afganistan ve Somali’ye Katarakt Ameliyatı Yardım Kampanyası

Avrupa Yardım Vakfı olarak uzun yıllardır yürütmekte olduğumuz Sağlık Projesi kapsamında dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi birçok kardeşimizin yanında yer aldık, ulaşabildiğimiz tüm ihtiyaç sahiplerine katarakt ameliyatı yardımı ve hijyen paketi desteği başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunduk.

Sağlık Projesi içerisinde önemli bir paydası olan katarakt ameliyatı yardımı kapsamında bu kez yeniden Afganistan ve Somali’ye yardım elimizi uzatmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Afganistanlı ve Somalili kardeşlerimize umut ışığı olmak için yeni bir yardım kampanyası başlattık.

Başlattığımız bu yardım kampanyası uyarınca; Afganistan’da 50 kişi ve Somali’de 50 kişi olmak üzere toplam 100 kişiye katarakt ameliyatı yardımında bulunacağız. Kampanyamızda hedeflediğimiz sayılara ulaşabilmek, yüz kişinin samimi dualarına misafir olabilmek, mazlumların yüzlerindeki tebessüme ve müteşekkir bakışlarına mazhar olabilmek için siz değerli bağışlarımızın yardımlarına ihtiyacımız bulunuyor.

100 Kişiye Birlikte Umut Işığı Olalım

Maddi imkansızlıklar, altyapı yetersizliği ve hijyenik olmayan yaşam alanlarının yoğunluğu gibi birçok nedenden dolayı vuku bulan katarakt hastalığı, Somali ve Afganistan’da maalesef çözümü olmayan bir hastalık veya çaresiz bir körlük olarak biliniyor. Ancak esasında yalnızca 20 dakika sürecek olan başarılı bir ameliyat ile bu hastalığın çözümü mümkün. Hastalığın çözümü bilinse dahi maalesef ekonomik imkansızlıklar başta olmak üzere birçok olumsuz koşul, çözüme ulaşılmasını olanaksız kılıyor.

Avrupa Yardım Vakfı olarak başlattığımız bu yardım kampanyası ile dertlerine derman arayanlara yardım eli uzatmak, katarakt hastalığı sebebiyle karanlıklara bürünen dünyaları içimizi ısıtan gün ışığı ile aydınlatmak için çalışıyoruz.

Siz de yapacağınız bağışlar ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olabilir, bu hastalığın çözümü için destek verebilirsiniz. Gelin Afganistan ve Somali’deki kardeşlerimize birlikte umut ışığı olalım.

Sağlık Projesi