Yurtdışı Kurban Bağışı Nedir? Kurbanlık Bağış Hakkında Bilgiler | AYV
yurtdışı kurban bağışı

Yurtdışı Kurban Bağışı Nedir?

Yurt dışında yoksul birçok ülke bulunuyor. Bu ülkelere sürekli olarak yardım kampanyaları düzenleniyor ve kişiler kendi maddi güçleri yettiğince yardımda bulunarak bu ülkelerde yaşayan kişilerin yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyor. Son yıllarda en çok yapılan yardımlar arasında kurban bağışları geliyor. Kurban bir ibadet olmasının çok daha ötesinde dayanışma ve yardımlaşma duygularının sürekli olarak canlı tutulmasını sağlayan son derece önemli bir yardımlaşma, birlik ve beraberlik faaliyetidir.

Maddi durumu iyi olan kişilerin sahip olduklarının bir kısmını ihtiyaç sahibi başkaları ile paylaşabilmesinde kurban önemli bir vesiledir. Yurtdışı kurban bağışı sayesinde bu ülkelerde yaşayan maddi durumu kısıtlı ve yoksulluk içerisinde yaşayan birçok kişinin daha iyi beslenebilmesinde önemli bir katkı sahibi olabilirsiniz.

yurtdışı kurban bağış

Yurtdışı Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Yurt dışına kurban bağışı rastgele seçilen ülkelere ya da ailelere yapılan bir bağış değildir. Her türlü bağış, belirli bir sistem üzerinden yürütülmektedir. Yardımlarınızın ulaştırılacağı ülkeler ve bölge halkı aylar öncesinden belirlenmekte, bu bölgelerdeki hanelere ne kadar kurban yardımı yapılacağı da titizlikle tespit edilmektedir. Yaptığınız yardımların tam yerine ulaşması için Avrupa Yardım Vakfı tarafından profesyonel bir araştırma ve işbirliği içerisinde çalışılmaktadır.

Her türlü kurbanlık hayvanın bağışının yapılabildiği günümüzde yurtdışında yaşayan ve maddi gücü et almaya yetmeyen insanlara en güzel yardımları ulaştırabilme olanağınız bulunuyor.

Özellikle açlık, doğal afet, savaş mağduru olan kişilere yapılan yardımlar sayesinde hem içinizi huzurla doldurabilir hem de ihtiyaç sahiplerinin az da olsa gereksinimlerinin karşılanmasını sağlayabilirsiniz. Bu konuda son derece titiz çalışan vakfımız, yardımlarınızın güvenli bir şekilde yerlerine ulaştırılmasını sağlamaktadır.

yurtdışı kurban yardımı

Her kurban bağışı yeryüzünde yaşayan ve açlıkla mücadele eden daha fazla insanın karnın doyması anlamına geliyor.

Bu nedenle bağışlar yapılırken titizlikle hareket edilmesine özen gösterilmelidir. Hem yapacağınız yardımın miktarı hem de gerçekleştireceğiniz kurban bağışı seçiminde gereken hassasiyeti göstermeniz gerekiyor.

Bu bağışların yapılabilmesi için mutlaka kurban bağış formumuzu doldurmanız ve tarafımıza iletmeniz gerekiyor. Sonrasında iletişim bilgilerinizi verip kurbanlık bağışı için en düşük bağış limitinin üzerinden kurban bağışı ödemesini yapabilir ve dilediğiniz miktardaki bağışları “Özel Tutar” sekmesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Böylece kurbanlık bağışı için talebiniz alınır ve sonrasında süreç hakkında sizlere şeffaflık temelinde gerekli geri dönüşler sağlanır.

Kimler Yurtdışı Kurban Bağışı Yapabilir?

Yurtdışında yaşanan yoksulluk durumları karşısında birçok varlıklı kişi çeşitli bağışlar yapma gereği duyuyor. Bu bağışların yapıldığı yerde en çok dikkat edilen konu ihtiyaç derecesidir. Kesim ve dağıtım yapılan yerler özellikle Asya ve Afrika ülkeleri oluyor.

Bu bağışları yapabilecek olan kişiler maddi durumu, kurban bağışı yardımı yapmaya elverişli olan kişilerdir. Her sene kurban kesmesi gerekli olan kişiler, bu kurbanlıkları yurtdışına bağış olarak gönderebilmektedir. Birçok kişinin en çok merak ettiği konulardan biri de “İnternetten vekalet vermek caiz midir?” konusudur. Bu konuda herhangi bir yasaklama yoktur. Kurbanlık bağışı yaptığınızda ve bunun vekaletini vakıf görevlilerinden birine verdiğinizde bağışlarınız farklı coğrafyalarda yaşayan kişilere ulaştırılmaktadır.

Yurtdışı Kurban Projesi