Yetim Sponsorluğu Zekât Olur mu? | Avrupa Yardım Vakfı
yetim sponsorluğu zekat olur mu

Yetim Sponsorluğu Zekât Olur mu?

Dinen yerine getirilmesi gereken birtakım görevler vardır. Bu görevlerden birisi de zekât vermektir. Zekât dini açıdan zenginlik ölçüsü olarak kabul edilen maldan belli bir miktarı ihtiyaç sahibi kişilerle paylaşmaktır. Zekât vermenin de belli başlı koşulları bulunmaktadır. En çok merak edilen konulardan birisi de yetim sponsorluğu zekat olur mu konusudur.

Kişiler kurumlar aracılığı ile bir yetimin sponsoru olursa ve aylık olarak bu yetime yardımları gönderirse gönderilen yardımlar da zekât ile aynı değerde ise yardımlar zekât olarak kabul edilmektedir. Bazı kişiler hem yaşadıkları çevreler hem de bulundukları mevkiler nedeniyle ihtiyaç sahibi kişilere ulaşamayabilirler. Ancak yetimlere yardım eden vakıflar aracılığı ile dünyanın hemen her yerindeki yetim ve öksüz çocuklara kolaylıkla ulaşabilme imkânı bulunuyor.

Öksüz ve Yetimlere Sahip Çıkmak İle İlgili Hadisler

Son derece kolay bir şekilde bu çocukların ihtiyaçlarına yanıt verebiliyor ve uygun miktarlarda yardımlar yaparak onların da iyi bir gelecek hayali kurabilmesini sağlayabiliyorsunuz. Bir çocuğa sponsor olarak yardım etmek aynı zamanda yılın belli zamanında verilmesi gereken zekâtın da uygun yere gitmesini sağlamaktadır.

yetimlere yardım etmek ve yetim sponsorluk sistemi

Yetim Sponsorluğu Nedir?

Yetim sponsorluğu hayırseverlerin vakfa başvuru yaparak seçilen bir yetime maddi ve manevi anlamda yardım etmeyi kabul etmektir. Bu sponsorluk projeleri ile birçok farklı amaca ulaşılması hedeflenmektedir. Hemen her yetimin hayatını güven içerisinde yaşamasını sağlamak adına bu çalışmalara birçok hayırsever dâhil oluyor.

Yaşanan savaşlar nedeniyle Nijer, Arakan, Suriye gibi ülkelerde yetim kalan birçok çocuk bulunuyor. Aynı zamanda Somali ve Tanzanya gibi ülkelerde gerek iklim gerekse verimsiz topraklar nedeniyle yaşam şartlarının kötü olması nedeniyle çok ciddi sağlık sorunları yaşanıyor. Böyle durumlarda yetim kalan çocukların hayatlarının da ebeveynleri gibi olmaması için yardımlarda bulunmak insanlık adına büyük bir önem taşıyor.

Yılın her döneminde yapılabilen yetimlere bağış çalışmaları ile binlerce yetim hem daha güvenli bir ortamda büyüyor hem de ailelerinin eksikliklerini az da olsa unutabiliyorlar. Sizler de bu yetimlerin yaşadığı zorlu hayat şartlarına yapılacak yardımlarla bir nebze de olsa katkıda bulunabilirsiniz.

Yetimler İçin Hediye Bağışları

Aylık düzenli olarak yapılan bağışlar yanında yetimler için bayramlarda hediye bağışı da yapabilirsiniz. Yetim bağış projeleri kapsamında özellikle bayram zamanlarında çocukların mutlu olması için onlara bayramlık yardımı yapılabilir. 25 Euro gibi ulaşılabilir yardımlar sayesinde bir çocuğun gülümsemesini sağlayabilirsiniz.

Bunların yanında eğitim yardımları kapsamında çocukların kırtasiye ihtiyaçlarına yardımcı olabilir ve okuldaki başarılarına ortak olabilirsiniz. Bağış yaparken sizlerden kilometrelerce uzakta yaşayan bir yetime ulaşmak çok zordur. Aynı zamanda bu yetim çocukların ihtiyaçlarını saptamak için de derin bir araştırma gerekir. Bu nedenle bağışlarınız için Avrupa Yardım Vakfı’na başvuru yapabilirsiniz. Her türlü yardım konusunda vakfın profesyonel çalışanları sizlere gerekli bilgileri sunabilmektedir. Böylece yardım için en doğru yetimi bulabilir ve yardımların doğru yere gitmesini sağlayabilirsiniz.

Keza yine yazımızda yer alan linklere tıklayarak yetim sponsorluk sistemine dahil olabilir veya dilediğiniz miktardaki bağışları, yetimlere yardım etmek amacıyla ilgili sayfamızdan gerçekleştirebilirsiniz.

Gelin yetimlerimize birlikte sahip çıkalım.

Yetim Projesi