Su Kuyusu Açma Maliyeti: Su Kuyusu Açtırmak Ne Kadar? | AYV
Avrupa Yardım Vakfı tarafından Somali'de Açılan Su Kuyusundan Su İçen Çocuklar

Su Kuyusu Açma Maliyeti: 2021 Yılında En Ekonomik Şekilde Su Kuyusu Açtırmak

Su kuyusu açtırmak pek çokları için varlığından bile haberdar olunmayan bir hayır faaliyeti olsa da her geçen gün vahameti artan küresel iklim değişikliği, su kirliliği ve temiz su yoksunluğunu dünyamızın en büyük problemleri arasına taşıyor. Metropollerde yaşayan insanlar olarak bizler henüz kuraklığın ve susuzluğun etkilerini hissetmiyoruz. Nitekim özellikle kuraklığın, salgın hastalıkların ve savaşların hüküm sürdüğü gelişmemiş ülkelerde susuzluk, buralardaki yaşamı önemli ölçüde etkiliyor. Öyle ki bu yıl tüm dünyada 11 milyar litreden fazla su tüketilirken, bahsi geçen ülkelerde yılda 300.000’e yakın kişi su kirliliğine bağlı hastalıklardan hayatını kaybetti. Yaklaşık 800 milyon insanın ise bu ülkelerde su kuyusu açma maliyeti karşılanamadığından herhangi bir temiz kaynağa erişiminin olmadığı biliniyor. Böylesine hayati bir ihtiyacın ve insanlar için en temel haklardan biri olan suya ulaşmanın imkansız olması, dünyanın bu ihtiyaca yanıt verememesi ve mazlumların sesini duyuramaması, ümmet olarak bizlerin en büyük dertlerinden olmalıdır.

Su Kuyusu Açtırmak İstiyorum

Avrupa Yardım Vakfı olarak yıllardır dünya üzerindeki adaletsiz gelir dağılımına karşı duruyor ve bağışçılarımızın destekleriyle susuzluk çeken onlarca ülkede yüzlerce su kuyusu açtırıyoruz. Projemiz kapsamındaki su kuyusu fiyatları gerek yurt içinden gerekse yurtdışından bağışçılarımızın karşılayabileceği miktarlardadır. Bu sayede bağışçılarımız bazen aileleri, arkadaşları ve yakınları ile birlikte tek bir kuyu, bazen kendi bağışları ile birkaç kuyu yaptırabiliyor, yapılmakta olan kuyulara diledikleri miktarda katkıda bulunabiliyor. Ayrıca yakınlarının adına hediye olarak su kuyusu bağışı yapabiliyor ve bazen de vefat eden yakınları için hayrat olarak bağışta bulunabiliyorlar.

Bizler de ihtiyaç sahiplerinin yardım çağrılarına kayıtsız kalmayan ve “Damlaya damlaya su kuyusu olur!” diyen kıymetli bağışçılarımızı hayra davet etmenin sevincini yaşıyoruz. Zira ölmüşlerimiz için Sadaka-i Cariye’nin sevabına, kendimiz, sevdiklerimiz ve nesillerimiz için ihtiyaç sahiplerinin dualarına, Mümin kardeşin için ne yaptın? sorusunun yanıtına ihtiyaç duyan bizlerin de en az onlar kadar ihtiyaç sahibi olduğunu biliyoruz. Siz de en ekonomik su kuyusu açma fiyatları ile en büyük ihtiyaçlara yanıt vermek ve kendi ihtiyaçlarınızın devasını bulmak isterseniz vakfımızın güncel su kuyusu açma maliyeti listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Afrika’da Su Kuyusu Maliyeti Ne Kadar?

Dünya’da susuzluk çeken pek çok yetim coğrafya var. Afrika kuraklık, salgın ve çeşitli afetlerle bunlardan en çok bilineni. Bugünün güçlü devletlerinin en büyük sömürgelerinden biri olması da Afrika’nın kasti olarak yoksullaştırılan ve temiz sudan, yiyecekten mahrum bırakılan insanlarını dünyaya haykıran gerçeklerden. Afrika’da su kuyusu açtırma bedeli ise yine bu sebeplere ve coğrafi koşulların zorluğuna göre değişiklik gösteriyor. Kuyunun açılması için gerekli malzeme maliyeti, su kuyusu açılabilecek bölgelerin insan yerleşimlerine mesafesi, kuyu malzemelerini ülkeye getirme veya ülkeden edinme maliyeti, toprağın cinsi ve sondaj derinliği gibi pek çok etken maliyetleri etkiliyor.

Elbette Afrika’da su kuyusu açtırma bedeli 2021 yılının olumsuz ekonomik şartlarından oldukça etkilendi. Ancak Afrika’nın Tanzanya, Nijer, Burkina Faso, Çad ve Somali gibi bölgelerinde bugüne dek onlarca kuyunun inşasına imza atan vakfımız, bağışçılarını desteklemek ve hayra teşvik etmek adına bu yıl da aynı ücretlerle bağış kabulüne devam ediyor. Afrika’daki bölgelere göre su kuyusu açtırma bedellerini görmek için aşağıdaki başlıkları inceleyebilirsiniz.

Tanzanya’da Su Kuyusu Açtırmak Ne Kadar?

Afrika’nın cennet ülkelerinden biri olan Tanzanya’da bir su kuyusu açtırma bedeli € 1400. Malzeme tedariki ve toprak özelliklerine göre vakfımız tarafından Tanzanya’da yapılan kuyular tek tiptir. Kuyularımız yapıldıkları bölgedeki ihtiyacı en yüksek düzeyde karşılayabilecek potansiyeldedir.

Nijer Su Kuyusu Açtırmak Ne Kadar?

Avrupa Yardım Vakfı olarak kıymetli bağışçılarımızın katkıları ile bu yıl çok sayıda su kuyusu açtığımız Nijer’de su kuyusu maliyeti € 2300’dur. Bağışçılarımız Nijer’de yaptırılmak üzere bir su kuyusu bağışı yapabilecekleri gibi diledikleri tutarda katkıda bulunarak su kuyusu hisse bedeli de alabilir ve hayra ortak olabilirler.

Burkina Faso’da Su Kuyusu Açtırmak Ne Kadar?

Batı Afrika’da yer alan ve terörizm, iç savaş gibi durumlarla yüz yüze olan Burkina Faso, susuzluk ve kuraklıkla bilinen ülkelerden olmasa da 2019 yılında yükselen şiddet olayları nüfusun büyük çoğunluğunun zorunlu göçüne yol açtı. Yerli halk sağlık, eğitim, meslek olanaklarını ve temel gereksinimlerini geride bırakarak şiddetten uzak, ıssız topraklara göçtü. Bu nedenle nüfusun büyük çoğunluğu yiyecek, temiz su ve ilaç gibi temel maddelere büyük oranda ihtiyaç duyuyor. Vakfımızın Burkina Faso’da açtırdığı su kuyularının bedeli ise € 5850.

Çad Su Kuyusu Fiyatları Ne Kadar?

Her yıl kirli su kaynakları ve birikintilerden içilen sular nedeniyle 20 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiği ülke Çad… Su kirliliğine bağlı hastalıklar ülkenin en büyük problemleri arasında. Ancak başka çareleri olmayan 15 milyon Çadlı hayatta kalmak için bulabildikleri kaynaklara mecbur durumdalar. Vakfımıza yapılacak € 1450 katkı ile ipek gibi berrak bir pınardan kana kana su içebilecekken pek çok Çad vatandaşı, temiz kaynak suyu içmenin ne demek olduğunu bile bilmiyor.

Somali’de Su Kuyusu Açmak Ne Kadar?

Açlık, salgın hastalıklar ve toplu ölümlerle tanıdığımız Somali’de kuraklığın en büyük etkilerinden biri de susuzluk. Ne yazık ki her yıl dehidrasyon ve kirli kaynaklar nedeniyle binlerce bebek hayata gözlerini yumuyor. Yokluğun gerçek anlamını kazandığı ülke olan Somali’de su kuyusu açma maliyeti ise € 2650.

Bangladeş Su Kuyusu Fiyat Ne Kadar?

Bangladeş’te su kuyusu açtırma fiyatı, kuyunun açılacağı bölgeye ve özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Bangladeş bölgesi için iki farklı tipte su kuyusu açtırabileceğiniz vakfımızda Küçük Su Kuyusu ücreti € 550 ve Büyük Su Kuyusu ücreti € 1200.

Pakistan’da Su Kuyusu Açmak Ne Kadar?

Pakistan susuzluk ile öne çıkan coğrafyalardan olarak bilinmiyor. Ancak son yıllarda baş gösteren çarpık kentleşme, orantısız nüfus artışı ve hava-çevre kirliliği gibi nedenler temiz su kaynaklarının yokluğunu ciddi boyutlara ulaştırdı. Siz de Pakistan’a can suyu olmak isterseniz € 600 Küçük Su Kuyusu ücreti ve € 1250 Büyük Su Kuyusu ücreti ile kendiniz veya sevdikleriniz için bir hayrat yaptırabilir ya da bağışta bulunarak Pakistan’a can suyu götürmemize vesile olabilirsiniz.

Yemen Su Kuyusu Açtırma Maliyeti

2015 yılından beri bir insani kriz ile yüz yüze olan Yemen’de toplumsal yaşamın temellerine atılan dinamit, halkı açlığa ve sefalete sürükledi. On binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve on binlercesinin yaralandığı ülkede en çok çocuklar açlık ve susuzluk çekiyor. Yemen bu sebeplerden ötürü yıllardır hastalıkların tedavisinde, ilaç tedarikinde ve gıda, su, giysi gibi temel ihtiyaç alanlarında dışa bağımlı. Yemen’e yardım eli uzatmak isteyen bağışçılarımız için vakfımızın bir su kuyusu açma bedeli ise € 7500.

Afganistan’da Su Kuyusu Açmak Ne Kadar?

Savaş ve işgallerin pençesinde yılların geçtiği bir diğer coğrafya da Afganistan. Öyle ki her gün bir başka yaşam mücadelesi veren Afganlar çatışmalar yüzünden evlerini terk ediyor, kuraklık yüzünden bilinmez, ırak topraklara göçüyor. Tarımın en büyük geçim kaynaklarından biri olduğu ülkede toprakta en ufak bir tohum için bile su kalmadı. Büyük ve küçükbaş hayvanlar ise birer birer susuzluktan ölüyor. Afganistan’ı çaresizliğin dipsiz kuyularından çıkarmak için sizin de bir katkınız olsun isterseniz Afganistan’da bir su kuyusu bedeli € 1350.

Su Kuyusu Açma Maliyeti 2021

Bangladeş Küçük Su Kuyusu € 550
Bangladeş Büyük Su Kuyusu € 1200
Pakistan Küçük Su Kuyusu € 600
Pakistan Büyük Su Kuyusu € 1250
Somali Su Kuyusu € 2650
Nijer Su Kuyusu € 2300
Burkina Faso Su Kuyusu € 5850
Çad Su Kuyusu € 1450
Tanzanya Su Kuyusu € 1400
Afganistan Su Kuyusu € 1350
Yemen Su Kuyusu € 7500
Bağışa açık kuyulara dilediğiniz miktarda katkıda da bulunabilirsiniz.

Yurtdışı su kuyusu açtırma fiyatı 2021 yılı itibariyle pandemi gibi pek çok ekonomik, sosyal ve politik olaydan etkilendi. Ancak Avrupa Yardım Vakfı olarak vakfımızın kıymetli gönüldaşlarına bu yıl da en makul ücretlerle hayra vesile olma olanağı tanırken mazlum coğrafyalarda ihtiyacın en yüksek düzeyde karşılanması için de çalışıyoruz. Bugün, vakfımızda su kuyusu açma maliyeti en düşük € 550 ve en yüksek € 5850, Afrika’da bir çocuğun kalbine damla damla hayat olmak ise paha biçilemez.