Kamuoyuna Duyuru - 2 | AYV
Kamuoyuna Duyuru 2

Kamuoyuna Duyuru – 2

Saygıdeğer Bağışçılarımız/İhtiyaç Sahipleri/Takipçilerimiz,

Vakfımızın ismi, logosu, güvenilirliği ve tanınırlığı suç teşkil eden amaçlarla çeşitli kişi ve oluşumlar tarafından kullanılarak mağduriyetler yaratılmaktadır. Pandemi Yardımı başta olmak üzere çeşitli yardım kampanyaları, Avrupa Yardım Vakfı tarafından düzenleniyormuş gibi gösterilerek siz değerli bağışçılarımızın ve bağış talep eden kişilerin isim-soy isim, kimlik numarası, banka hesap bilgileri, IBAN numarası, telefon numarası gibi bilgilerini ele geçirme veya suç teşkil edecek faaliyetlerde kullanım amacı taşıdıkları vakfımızca tespit edilmiştir.

Tespitlerimiz doğrultusunda; vakfımızla hiçbir ilişiği olmayan ve vakfımızın isminden, logosundan, tanınırlığından ve tesis ettiği güvenden hukuka aykırı bir şekilde yararlanan kişi ya da oluşumlar, çeşitli isimler altında internet siteleri açmakta ve internet sitesinden form doldurmak suretiyle kendileriyle iletişim kuran kişilere “Avrupa Yardım Vakfı” yetkilisi gibi tamamen hukuka aykırı olarak mesaj göndermektedir. Kötü niyetle ve suç teşkil edecek nitelikte fiil ve eylemde bulunan bu kişi veya oluşumlar vakfımızın ismini kullanarak ihtiyaç sahibi kişilere yardım vaadinde bulunmakta, bu suretle kişilerin kişisel verilerini ele geçirme amacıyla hareket etmekte, “IBAN teyidi” adı altında kendilerine para gönderilmesini sağlamakta, ardından kişilere göndermiş oldukları parayı başka bir banka hesabına transfer etmelerini istemektedir.

Kendilerini çeşitli isimlerde adlandırılan bu kişi veya oluşumlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Covid-19 salgınında başlatmış olduğu Pandemi Yardımı algısından yararlanarak insanların sarih duygu ve düşüncelerini kötü amellerine alet etme amacıyla kullanmakta ve Türk Ceza Kanunu uyarınca suç işlemektedir. Siz değerli bağışçılarımız ve bağış talep eden vatandaşlarımızın önemli kişisel verilerinin vakfımız gibi davranan bu hukuka aykırı kuruluş tarafından ele geçirilmesini engellemek, kamuoyunda bilinç oluşturmak ve daha fazla mağduriyetin oluşmasını engellemek maksadıyla bu bilgilendirmeyi sizlere duyurmamız zaruret haline gelmiştir.

Vakfımızın aşağıda yer alan internet siteleri, sosyal medya hesapları ve iletişim numaraları dışında aktif olarak kullandığı herhangi bir sosyal medya hesabı, internet sitesi veya iletişim numarası bulunmamaktadır. Bu internet sitelerinin ve telefon numaralarının haricinde Avrupa Yardım Vakfı olarak vakfımızın Türkiye alan kodlu herhangi bir telefon numarası da bulunmamaktadır. Bu nedenle vakfımızla hiçbir ilgisi, alakası, bağlantısı ve ilişiği bulunmayan bu kişi veya oluşumlara itibar edilmemesini kamuoyuna duyururuz.

Türkiye merkezli faaliyet yürüttüğü tahmin edilen bu kişi veya oluşumların suç teşkil eden amaçlar ile hareket etmelerine karşın Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkili yargı mercileri nezdinde her türlü hukuki ve cezai süreç avukatlarımız tarafından büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir.

Vakfımızın adını kullanarak dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve şu an için tespit edemediğimiz ve Cumhuriyet Başsavcılığının gerçekleştireceği soruşturmada ortaya çıkacak olan birçok suçu işleyen bu kişi ve oluşumların daha fazla mağduriyete sebep olmaması için duyurumuzun dikkatle okunmasını ve aşağıda belirtilen adımların takip edilmesini tavsiye ederiz:

1- Şüphelilere ait internet siteleri ve telefon numaralarından gelen mesajlara itibar etmeyiniz.

2- Avrupa Yardım Vakfına ait olmayan diğer siteler, sosyal medya hesapları ve iletişim numaralarına itibar etmeyiniz.

3- Şayet şüpheliler tarafınızla iletişime geçtiyse ve sizden banka hesap bilgileri aldıysa ivedilikle banka hesabınıza bloke koydurmanızı ve ardından hesabınızı kapatmanızı/değiştirmenizi tavsiye ederiz.

4- Söz konusu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına veya en yakınınızdaki Emniyet Müdürlüğüne şikâyette bulunmanızı, sizden para isteyen bu kişilerin telefon numaralarını ve internet sitelerini şikayetinize konu etmenizi tavsiye ederiz.

5– Söz konusu kişilerin sizlerle herhangi bir yolla iletişime geçmesi halinde WhatsApp konuşma ekran görüntüsü, mail yazışmaları, banka gönderim işlemleri yapıldıysa bunlara ilişkin dekont – makbuz benzeri evraklar başta olmak üzere ilgili tüm delillerin aşağıda belirtmiş olduğumuz vakfımıza ait gerçek ve doğru iletişim adresleri kullanılarak vakfımıza mail adresimiz veya WhatsApp numaralarımız üzerinden iletilmesini avukatlarımıza yönlendirmek ve soruşturmanın ilerlemesine katkıda bulunmak maksadıyla rica ederiz.

Avrupa Yardım Vakfı olarak aktif kullandığımız internet siteleri, sosyal medya hesapları ve telefon numaraları aşağıdaki şekildedir:

Vakfımıza ait internet siteleri:

1- https://avrupayardimvakfi.com/

2- https://www.yardimvakfi.org/

Vakfımıza ait sosyal medya hesapları:

Vakfımıza ait telefon numaraları:

+31 68 4220814

+31 13 879 50 12

Vakfımıza ait aktif olarak kullanılan telefon numaraları, internet siteleri işbu duyurumuzda belirtilmiş olup yalnızca bu site, sosyal medya ve numaralara itibar ediniz.

Tarih: 23.12. 2021

Saygılarımızla,