Asya’da Su Kuyusu Açtırmak ve Su Kuyusu Yardımı | AYV
Asya'da su kuyusu açtırmak - Asya su kuyusu bağışı - Asya su kuyusu yardımı

Asya’da Su Kuyusu Açtırmak

Dünyanın yüzde 70’i sular ile kaplıdır ancak buna rağmen içilebilir su oranı bir hayli düşüktür. Yapılan araştırmalara göre; yeryüzünde mevcut olan suyun yüzde 97’sinden fazlası, insanların kullanımına uygun yapıda olmayan tuzlu sulardan oluşmaktadır.

Dünyadaki içilebilir tatlı suların oranı ise yalnızca yüzde 3’ün altındadır ve bunun da temiz su olarak büyük bir kısmı kutuplarda yer almaktadır. Dolayısı ile insanların kullanabileceği su miktarı, yüzde 1’in de altında kalmaktadır. Bu veriler bizlere, içilebilir su kaynaklarının çok kısıtlı olduğunu göstermektedir. Diğer yandan, yetersiz su içilmesine bağlı olarak birçok sağlık problemi meydana gelmektedir.

Uzun süren susuzluğun ardından vücuttaki sıvı miktarının yüzde 15’i kaybedilmektedir. Bu da insanı komaya sokmakta ve yaşamını kaybetmesine bile neden olabilmektedir. Sindirim sistemi bozuklukları, beden hareketlerinde ortaya çıkan azalma, bağırsak sıkışmaları, baş ağrıları ve zihinsel performansta yaşanan bozulmalar olması vücuttaki suyun azalmasına bağlıdır. Sonuç itibariyle suyun olmadığı yerlerde hayat da adeta durmaktadır.

Asya su kuyusu yardımı - Asya su kuyusu açtırmak - Asya su kuyusu bağışı

Asya Su Kuyusu Yardımı Yapmak

Su sıkıntısının yoğun olarak yaşandığı Asya’da, susuzluk problemi giderek artmaktadır. İçilebilir temiz su sıkıntısı yaşayan ve hem maddi hem de manevi imkansızlıklar sebebi ile yaşamlarının her alanında kirli suyla mücadele etmek durumunda kalan halk için Asya su kuyusu açtırmak zorunlu hale gelmiştir. Özellikle Güney Asya bölgesinde bulunan ülkelerde, sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan temiz suya ulaşım sağlanamamaktadır. Asya kıtasında esasen suyun yeterli miktarda bulunduğu fakat bu suların kirli olması nedeniyle kullanımının problem yarattığı belirtilmektedir.

Su kaynaklarının kirli olmasının sebebi ise artan kalabalık ve yoğun nüfus, kanalizasyon sistemlerinin yetersizliği ve maddi imkansızlıkların yol açtığı sorunlar olarak gösterilmektedir. Bundan ötürü insan atıklarının suya karışmasını önlemek amacıyla buradaki bölgelere su kuyusu açtırmak gereklidir.

Asya bölgesinde temiz suyun olmadığı yerlerde bulaşıcı hastalıklar artmakta ve salgın riski ortaya çıkmaktadır. Bunun sonucunda ise ölümlerde artış yaşanmakta ya da insanlar yaşadıkları sağlık problemlerinden dolayı yatalak veya sakat kalmaktadır. Susuzluk probleminden en çok etkilenenler ise çocuklar ve yaşlılar olmaktadır. Bir su kuyusu yardımı ile tüm bu yaşanan sıkıntılara işbirliği içerisinde son verebiliriz.

Su Kuyusu Bağışı ile Muhtaçların Yüzü Gülsün!

Sağlıklı ve temiz suya ulaşma imkanının çok zor olduğu bölge şartlarında su çözümlerine yönelik çalışmalar yürüten vakfımız, su kuyusu açtırma maliyetleri ile detaylı bir tespit yapmakta ve su kuyusu açılması gereken bölgeleri belirlemektedir. Vakfımız, açılacak olan kuyuların susuzluk sorunu ile başa çıkmaya çalışan coğrafyalara umut olacağının bilincinde olarak hareket etmektedir.

Hayırseverlerimiz tarafından yapılacak su kuyusu bağışları sayesinde hizmete açtığımız kuyular ile Asya’daki insanları sağlıklı suya kavuşturmak asıl hedefimizdir. Sağlıksız suların neden olduğu hastalıkları önlemeyi de dileyerek bu kapsamda faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu nedenle diyoruz ki bir bağış da sizden olsun, muhtaçların yüzü gülsün!

Su Kuyusu Projesi