2022 Kurban Yardım Projesi | Avrupa Yardım Vakfı
Kurban Bağış 2020

Saygıdeğer Kardeşim,

Mart ayından beri hayatımızda olan Koronavirüs salgını, milyonlarca insanın hastalanmasına ve ne yazık ki yüz binlerce can kaybına yol açmış bulunuyor. Virüs, 2020Haziran ayı itibariyle hala büyük bir risk konumunda olsada ilk zamanlardaki etkisini kaybetmeye başladığını büyük bir mutlulukla belirtiyoruz. Dünya çapında normalleşme faaliyetlerinin başlaması ile pek çoğumuz virüsten önceki hayatlarımıza, alışkanlıklarımıza ve işlerimize dönmeye başladık. Allah (c.c)’ın izniyle bu büyük krizi dualarımız ve tedbirlerimiz ile birlikte aşmayı ümit ediyoruz.

Yaşamlarımızı böylesine derinden etkileyen, bizleri korku ve paniğe sevk eden ve hayatlarımızdan endişe etmemize neden olan bu hastalık, umuyoruz ki hayatları boyunca bu koşullarda yaşayanları anlamamıza ve hatırlamamıza bir nebze de olsa katkıda bulunmuştur. Koronavirüs salgınından önce de açlık, yoksulluk, savaş ve afetler gibi nedenlerle her geçen gün yüz binlerce insan hayatını kaybediyordu. Seslerini Dünya halklarına duyuramayan ve çaresizliği yaşayan bu mazlumların imtihanları, bizler virüs salgınını atlattıktan sonra da devam edecek.

Bizler, kendisine Allah yolunda cihâd etmek ve bir köleyi azâd etmektenbaşkabüyük sevaplar sorulduğunda, “Malı helak olana yardım edersin, yahut kazanamayan zavallıya iyilik edersin.”diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. İmtihan olunduğumuz bu salgın hastalıktan da ders çıkararak, müşkül durumda olmanın zorluğunu hatırlamak ve her koşulda yoksullara, yetimlere ve kimsesizlere uzanan el olmak ile yükümlüyüz.

 

2020 Kurban Yardım Projesi Bağış Linki

 

Kurban Bağış 2020

 

Avrupa Yardım Vakfı olarak virüs salgınının yardım projelerimizi yürütmemizde herhangi bir engel teşkil etmediğini siz değerli bağışçılarımıza ve gönüldaşlarımıza belirtmek isteriz. Sizlerin desteğiyle başarılı bir şekilde ifa ettiğimiz Ramazan projesinin ardından Allah’ın izniyle Kurban Bayramı’nda da mazlum coğrafyalarda emanetlerinizi sahiplerine ulaştırıyor olacağız.

Bu yıl 13 farklı ülkede kurban kesmeyi ve ihtiyaç sahiplerinin hanelerine bayram sevinci taşımayı hedefliyoruz. Yüce Allah (c.c)’tan dileğimiz odur ki, sizlerin de katkıları ile bu hedeflerimize ve çok daha fazlasına ulaşarak Kurban Bayramımızın tüm Müslümanlar için bayram tadında geçmesine vesile olalım.

Yurtdışı uçuş yasaklarının devam etmesi halinde, görevlilerimiz gitmese de hedeflediğimiz bölgelerde bulunan partner kuruluşlarımız aracılığı ile kurbanlarınızın İslami usullere göre kesileceğini ve dağıtılacağını bilgilerinize arz ederiz. Kurban projemiz kapsamında, yardımlarınızın akıbetini yine tüm şeffaflığı ile sizlere ulaştırıyor olacağız. Yüce Allah hayrınızı kabul etsin ve cennetinize vesile kılsın.

 

Avrupa Yardım Vakfı “Hayra Açılan Kapınız”